Kanta-Häme

Janakkala vähentää nuorten työllistämistä

Janakkalan kunta aikoo vähentää nuorten kesätyöllistämiseen varattua määrärahaa 20 000 eurolla. Vähennyksen jälkeen rahaa jää tähän tarkoitukseen 50 000 euroa.

Tämän vuoden budjetissa varauduttiin 80 kesätyöntekijän työllistämiseen kuukauden ajaksi. Nyt talouden tasapainottamista valmisteleva ohjausryhmä on linjannut, että neljä viikkoa on kesätyöllistämisen maksimiaika. Kesätyöntekijä voidaan siten palkata 1–4 viikoksi.

Asia oli maanantaina esillä kunnanhallituksessa. Lopullisen päätöksen tästä ja muista talousarviomuutoksista tekee valtuusto.

Kaksi luokkatilaa korjataan

Tervakosken yhteiskoulun D-osan kahden luokan sisäilmaremonttia varten tarvitaan 77 000 euroa. Rahat otetaan rakennuskorjausten ja ennalta arvaamattomien kohteiden määrärahoista.

Tekninen lautakunta oli esittänyt kolmannenkin luokan korjaamista, mikä olisi merkinnyt yhteensä 110 000 euron kustannuksia. Kunnanhallitus ei lämmennyt kolmannen luokkahuoneen korjaukselle.

Hammashoitoyksikön ja hoitokaapiston hankintaan ehdotetaan noin 31 000 euron määrärahaa. Niiden hankinnasta oli päätökset jo viime vuodeksi, mutta laitteiden toimitus siirtyi tälle vuodelle.

Pelastuslaitosta varten tarvitaan 9 800 euron lisämääräraha, koska kunnan maksuosuus käyttömenoista on kasvanut 2 prosentista 3 prosenttiin.

Aikuisten työllistämiseen rahaa

Kunnanhallitus päätti esittää myös määrärahojen lisäyksiä budjettiin. Työn paikka -hanke on saamassa 32 000 euron rahoituksen. Tällä seudullisella hankkeella on tarkoitus järjestää työpaikkoja aikuisille pitkäaikaistyöttömille.

Myönteinen muutos budjettiin saadaan valtionosuuksista. Niitä on tulossa lähes 50 000 euroa arvioitua enemmän. (HäSa)

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic