Kanta-Häme

Janakkala valitsee uuden perusturvalautakunnan

Janakkala joutuu valitsemaan uuden perusturvalautakunnan ensi vuoden alusta jäljellä olevaksi valtuustokaudeksi, eli muutamaksi kuukaudeksi.

Asiaan ei liity dramatiikkaa, vaan näin toimitaan siksi, että Janakkalan ja Hattulan perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alue puretaan tämän vuoden lopussa.

Janakkala on toiminut yhteistyökuviossa isäntäkuntana, ja kuntien yhteisenä toimielimenä on ollut 15-jäseninen perusturvalautakunta, jossa on ollut edustus molemmista kunnista.

Kun yhteistyösopimus on päätetty purkaa, myös nykyinen perusturvalautakunta pitää lakkauttaa ja perustaa uusi sen tilalle.

Yhteislautakunnassa on yhdeksän janakkalalaista ja kuusi hattulalaista jäsentä. Uuteen perusturvalautakuntaan valitaan yhdeksän jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet.

Valinnan tekee Janakkalan valtuusto joulukuun kokouksessaan, ja valitsee samalla lautakunnalle puheenjohtajat.

Janakkalassa on valmisteltu myös varhaiskasvatuksen uutta hallintomallia.

Taustalla on se, että kunnan varhaiskasvatusjohtaja jäi eläkkeelle lokakuun alussa, eikä vapautuvia virkoja täytetä automaattisesti. Konsernijaoston linjauksen mukaisesti ensin pitää etsiä vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Uudessa mallissa varhaiskasvatusjohtajan virkaa ei täytetä, vaan työt jaetaan uudelleen. Sivistystoimenjohtaja nimetään myös varhaiskasvatuksen tulosalueen esimieheksi.

Nykyisin Janakkalassa on viisi päiväkodin johtajan virkaa, mutta jatkossa vain kolme. Yksi nykyisistä viidestä virasta muutetaan pedagogisen johtajan viraksi ja yksi osa-aikainen vastaavasti palvelusuunnittelijan viraksi.

Perhepäivähoidon ohjaajan virka muutetaan palvelupäällikön viraksi. Jokaiseen päiväkotiin nimetään lisäksi vastuulastentarhanopettaja, joka huolehtii toiminnan päivittäisestä johtamisesta.

Janakkalan kasvatus- ja koulutuslautakunta on jo hyväksynyt varhaiskasvatuksen uuden hallintomallin. Siihen liittyvät henkilömuutokset menevät valtuuston päätettäväksi. HÄSA

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic