Kanta-Häme Janakkala

Janakkala valitsi perusturvajohtajaksi Päivi Niirasen

Uusi johtaja asuu ja työskentelee nykyään Etelä-Savossa. Valtuusto päätti lisäksi sote-lausunnosta.

Janakkalan uusi perusturvajohtaja on Päivi Niiranen. Valtuusto valitsi hänet virkaan maanantaisessa kokouksessaan.

Niiranen on Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän kehittämispäällikkö ja hän asuu Mäntyharjussa.

Varalle valtuusto valitsi hämeenlinnalaisen Anitta Leinosen, joka työskentelee Hattulan kunnan perusturvajohtajana.

Valtuusto teki valinnan kunnanhallituksen tuoreen esityksen mukaan – kunnanhallitus piti kokouksensa maanantaina iltapäivällä.

Sosiaalijohtajan virkaan saatiin 22 kelpoisuusehdot täyttävää hakemusta.

Nykyinen perusturvajohtaja Matti Valtonen aloittaa lomansa 1. kesäkuuta, ja jää sen jälkeen eläkkeelle. Valtuusto myönsi hänelle eron virasta 1. syyskuuta lähtien.

 

Valtuusto hyväksyi sote-lausunnon, jonka mukaan Janakkala kannattaa sairaanhoitopiiri-pohjaista sotea, mikäli valtakunnallinen sote-ratkaisu kaatuu.

Tässä sote-mallissa jokaisella jäsenkunnalla olisi hallituspaikka, ja lisäksi pidettäisiin omistajaohjauskokouksia.

Tämä Hämeen liiton pyytämä lausunto hyväksyttiin ilman keskustelua.

 

Valtuusto käsitteli myös useita aloitteita. Demarien aloite lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien turvaamisesta ja keskustan aloite nuorisopalveluja koskevasta yhteistyöstä käsiteltiin samanaikaisesti.

Janakkala on jo toiminut harrastusmahdollisuuksien lisäämiseksi. Kunta on esimerkiksi hakenut avustusta, jotta se voisi järjestää liikuntamahdollisuuksia vähävaraisille perheille.

Tervakoskella on aloitettu avoin liikuntasalitoiminta, jonka kohderyhmänä ovat alle 12-vuotiaat. Lapset voivat tulla liikkumaan perheenjäsentensä tai vaikkapa kummiensa tai isovanhempiensa kanssa.

 

Demarien tekemän valtuustoaloitteen vuoksi kunnassa on selvitelty Tervakosken Seuratalon keilahallin tilannetta ja esimerkiksi keilakoneiden uusimista.

Selvittelyssä todettiin, että keilahallin tilat vaatisivat täydellisen eli kalliin peruskorjauksen kosteusvaurioiden takia.

Selvityksessä mainittiin, että uutta keilauslaitteistoa voitaisiin ajatella koulukeskusten yhteyteen, mutta toisaalta keilahalli ei ole koulukeskusten investointisuunnitelmissa mukana.

Myös Ari Laivolan (kok.) aloite kansainväliset mitat täyttävästä moottoriurheilukeskuksesta todettiin loppuunkäsitellyksi.

Tosin käsittelyksi riitti tällä kertaa se, että kunnanhallitus totesi, ettei teknisellä toimella ole nykytilanteessa resursseja käsitellä tällaista aloitetta.

Aloitteensa tekemisen jälkeen viime marraskuussa Laivola totesi tehneensä sen lähinnä vitsin vuoksi. Maanantaisessa kokouksessa hän kuitenkin ihmetteli aloitteen käsittelytapaa. HÄSA

Juttua muokattu 18.2.2019 kello 21.11.