Kanta-Häme

Janakkala valittaa jätekuljetuspäätöksestä

Janakkala. Janakkalan kunta tekee kunnallisvalituksen Hämeenlinnan jätelautakunnan tekemästä jätteenkuljetuspäätöksestä. Kunnanhallitus päätti maanantaina valtuuttaa vt. kunnanjohtajan Katja Pesosen tekemään valituksen.

Janakkalan kunta kannatti lausunnossaan nykyistä käytäntöä, jossa kiinteistön haltija järjestää itse jätteenkuljetuksen. Hämeenlinnan jätelautakunta kuitenkin päätti lokakuussa, että muun muassa Janakkalan ja Hämeenlinnan tulee siirtyä järjestelmään, jossa kunta kilpailuttaa jätteenkuljetuksen. (HäSa)

Tassu-bussin lauantaiajot jatkuvat

Janakkala. Tassu-bussin liikennöinti lauantaisin Tervakoskelta Riihimäelle ja takaisin jatkuu myös tulevassa joulukuussa sekä ensi koko ensi vuoden. Joulukuussa bussi ajaa kolmena ensimmäisenä lauantaina ja ensi vuonna joka toinen lauantai vuoden ympäri.

Janakkalan kunnanhallitus päätti asiasta maanantaina Tervakosken kyläyhdistyksen aloitteen pohjalta.

Tassu-bussi alkoi liikennöidä lauantailinjaa toukokuun alussa tänä vuonna, ja kokeilu päättyi 27. syyskuuta. Tuona aikana Tassu-bussin käyttäjiä oli keskimäärin 14 henkilöä yhdensuuntaista matkaa kohti. Tuokin kokeilu tehtiin kyläyhdistyksen aloitteesta.

Kesällä matkalipun hinta oli kolme euroa, ja nyt hinta nousee viiteen euroon. Bussi kuljettaa väkeä Riihimäen kauppakeskuksiin ja takaisin Tervakoskelle. (HäSa)

Asuntoministeri toivoo lähiöihin lisää yhteistyötä

Helsinki. Asuntoministeri Pia Viitanen (sd.) kaipaa lähiöiden kehittämiseen lisää yhteistyötä. Erityisen tärkeää hänen mielestään on eri ministeriöiden välisen yhteistyön kehittäminen. Ministeri kertoi maanantaina syksyn aikana tekemiensä lähiökierrosten terveisiä Helsingin Myllypurossa.

Vierailujen aikana lähiöiden asukkaat eri puolilla Suomea ovat ilmaisseet huolensa muun muassa alueidensa turvallisuudesta, palveluista ja syrjäytymisen lisääntymisestä. Lähiöissä kaivattaisiin myös lisää viihtyvyyttä, kohtaamispaikkoja ja mahdollisuutta vaikuttaa päätöksentekoon. Lähiöiden asukastilat ja asumisneuvojapalvelut on koettu toimiviksi.

Ministeriöyhteistyön kehittäminen aloitetaan Viitasen mukaan marraskuun lopulla, jolloin hän on kutsunut kokoon eri hallinnonalojen ministereitä. Keväällä Viitanen jatkaa asuinalueisiin tutustumista kotiseutukävelyillä. (STT)

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic