Kanta-Häme Janakkala

Janakkala vuokraa Aavarinteen koulutalon – Lastenkoti ja koulu ovat jo aloittaneet toimintansa

Aavarinne kuvattuna tammikuussa, kun rakennustyöt olivat vielä kesken. Kuva: Esko Tuovinen
Aavarinne kuvattuna tammikuussa, kun rakennustyöt olivat vielä kesken. Kuva: Esko Tuovinen

Janakkalan kunta vuokraa Aavarinteen lastenkodin yhteydessä toimivan Aavarinteen koulurakennuksen Sospro Kanta-Häme oy:ltä.

Kyseessä on erityiskoulu, joka antaa opetusta Aavarinteessä asuville lapsille. Opetuksesta vastaa Janakkalan kunta.

Ei ole kuitenkaan itsestään selvää, että kaikki lastenkodin lapset kävisivät Aavarinteen koulua. Pyrkimyksenä on, että Aavarinteen lapsia sijoitettaisiin kunnan tavallisiin kouluihin aina, kun se on mahdollista. Käytännössä kuitenkin monet Aavarinteen lapsista käyvät samalla tontilla sijaitsevaa koulua.

 

Kun kyse on kunnan koulusta, sinne voidaan sijoittaa myös muita kuin lastenkotilapsia. Kunnan sivistystoimenjohtaja Jouni Wilpolan mukaan tapaukset harkitaan kuitenkin tarkasti.

Aavarinteen koulussa on 30 oppilaspaikkaa, ja lastenkodeissa yhteensä 21 paikkaa. Tilaa ulkopuolisillekin lapsille siis on.

Aavarinteen lastenkodilla ja koululla on vastavalmistuneet tilat Turengin Kekanahontiellä. Kunnan ja Sospron välinen vuokrasopimus alkoi maaliskuun alussa. Vuokraksi on sovittu noin 3 700 euroa kuussa. Tämä arvonlisäveroton vuokra on sidottu elinkustannusindeksiin.

 

Sospro Kanta-Häme oy:n omistama Aavarinne käsittää kaksi eri lastenkotia. Niistä Aavankivi on jo aloittanut toimintansa, ja kodissa asuu kolmetoista lasta, jotka ovat iältään 10–16-vuotiaita. Kanerva-niminen lastenkoti aloittaa toimintansa huhtikuun alussa.

Tämän lukuvuoden aikana Aavarinteen koulussa työskentelee yksi erityisluokanopettaja ja yksi kouluohjaaja, jotka ovat kunnan palveluksessa. Syksyllä koulutyö jatkuu yhteensä kolmen erityisluokanopettajan voimin.

Janakkalan kunta järjestää siis opetuksen, mutta suurimman osan kuluista se saa takaisin valtiolta kotikuntakorvausten muodossa.

Aavarinne viettää avajaisjuhlaansa perjantaina. Juhlapuhujana on opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.).

—-

Juttua korjattu 22.3.2019 kello 11.43. Koulusta oli käytetty nimeä Aavalinnan koulu. Oikea nimi on Aavarinteen koulu.