Kanta-Häme

Janakkalan demareilla uudenlaiset kuviot

Janakkalan sosiaalidemokraatit toimivat tänä vuonna eri pohjalta kuin aiemmin. Demarit uudistivat paikallisen organisaationsa viime syksynä.

Uudistusten jälkeen Janakkalassa on yksi, lähes 200 jäsenen puolueosasto, jonka nimi on Janakkalan sosialidemokraatit ry. Sen johtoon valittiin marraskuussa tervakoskelainen Markku Puhakainen, jonka puheenjohtajakausi alkoi tämän vuoden alussa.

Kh-puheenjohtaja vaihtumassa

Aivan viime vuoden lopulla puolueosasto päätti henkilövalinnoista Janakkalan kunnallisiin luottamustehtäviin. Niistä uutisoitiin jo viime viikonvaihteessa. Tärkein muutos on, että Kalevi Ilmarinen ja Reijo Löytynoja ovat vaihtamassa kunnanhallituksessa tehtäviä niin, että Löytynojasta tulee uusi puheenjohtaja ja Ilmarisesta rivijäsen.

Kyse on tässä vaiheessa demareiden esityksestä. Lopullisen päätöksen luottamuspaikoista tekee valtuusto vuoden ensimmäisessä kokouksessaan 26. tammikuuta.

Lisäksi kunnanhallituksen varajäseniin on tulossa yksi muutos: Jarmo Forss korvaa Raija Ranta-Porkan.

Puolueosastoja lakkautettu

Demarien puolueosastojen määrää on vähennetty kahden viime vuoden aikana. Viralan työväenyhdistys ja Leppäkosken sos. dem. työväenyhdistys on lakkautettu. Myös Janakkalan sos. dem. kunnallisjärjestö on lopetettu.

Viime vuonna yhdistyskentän perkaaminen eteni siten, että Turengin sosialidemokraattien nimi muutettiin Janakkalan sosialidemokraateiksi. Tämän jälkeen Tervakosken sosialidemokraatit -yhdistys lakkautettiin, ja sen jäsenet siirtyivät Janakkalan yhdistykseen.

Uusi toimija puheenjohtajaksi

Uusi puheenjohtaja Markku Puhakainen on uudehko nimi Janakkalan kunnallispolitiikassa. Hän oli ehdokkaana syksyn 2012 vaaleissa, ja tuli sen jälkeen valituksi kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäseneksi.

– Sitä ennen seurasin politiikkaa takarivistä. Olin mukana Satu Koskelan eduskuntavaalikampanjassa vuonna 2011.

Puhakainen työskentelee yliasentajana VR Trackillä Helsingin Vuosaaressa. (HäSa)