Kanta-Häme Janakkala

Janakkalan jätteenkuljetus hakee valitusoikeutta korkeimmasta hallinto-oikeudesta: "Tuntuu, ettei anneta arvoa sille, että yritys maksaa veroja paikkakunnalle"

Yrittäjän mukaan eri yhtiömuotoja ei saisi laittaa kilpailutuksessa eriarvoiseen asemaan.
Janakkalan jätteenkuljetuksen tarjous oli edullisin, mutta urakkasopimuksen sai Urbaser oy. Kuva: Anja Filppula
Janakkalan jätteenkuljetuksen tarjous oli edullisin, mutta urakkasopimuksen sai Urbaser oy. Kuva: Anja Filppula

Janakkalan jätteenkuljetuksen yrittäjä Hannu Riihimäki on hakenut korkeimmasta hallinto-oikeudesta valitusoikeutta markkinaoikeuden päätöksestä liittyen Janakkalan jätehuoltoon. Asiasta kertoi ensimmäisenä Janakkalan Sanomat.

Markkinaoikeus hylkäsi kesäkuussa Riihimäen valituksen Janakkalan kunnan jätekuljetusten kilpailutuksesta. Janakkalan kunta on todennut toimineensa kilpailutuksia ohjailevan hankintalain mukaisesti.

Hannu Riihimäki on pettynyt siihen, miten kilpailutus järjestettiin ja sanoo, että kilpailutuksissa olisi mahdollista ja pitäisi ottaa mukaan kaikki yhtiömuodot.

– Katson sopimuksen laittomaksi.

Toiminimellä yritystoimintaa harjoittavan Riihimäen yritys suljettiin viime vuoden lokakuussa kunnan jätehuollon kilpailutuksen ulkopuolelle, koska se ei teknisen lautakunnan mukaan täyttänyt asetettuja soveltuvuusvaatimuksia luottoluokituksen osalta.

Janakkalan jätteenkuljetuksen tarjous oli edullisin, mutta urakkasopimuksen sai Urbaser oy. Yhtiön on määrä aloittaa jätteenkuljetus Janakkalassa marraskuun alussa.

Riihimäki kertoo, että kiistanalaisen kilpailutuksen osuus on noin 40 prosenttia Janakkalan jätteenkuljetuksen liikevaihdosta.

Yli 30 vuotta yrittäjänä toiminut Riihimäki sanoo miettineensä useaan kertaan yhtiömuodon muuttamista. Hän sanoo, ettei ole kuitenkaan nähnyt toiminimeä ongelmaksi.

– Tällaisessa pienessä kunnassa pitäisi verojen maksamisella ja paikallisella yrittäjyydellä olla jonkinlaista arvoa. Tuntuu, ettei näille asioille anneta mitään arvoa.

Yrityksellä on toimintaa myös muilla paikkakunnilla ja jätteenkäsittelyalue Rehakassa.

– Yritystoimintaa voi onneksi harjoittaa muuallakin kuin Janakkalassa. Ainakin Päijät-Hämeessä ihmisillä on vielä mahdollisuus valita, keneltä ostavat jätehuollon. HäSa

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic