Kanta-Häme Janakkala

Janakkalan Jätteenkuljetus valitti kunnan kilpailutuksesta – Yritys teki halvimman tarjouksen

Voittaja oli Urbaser, koska paikallinen yritys ei täyttänyt vaatimuksia.
Kuva: Anja Filppula
Janakkalan jätteenkuljetus teki halvimman tarjouksen, mutta ei kilpailutuksen järjestäjän mukaan täyttänyt muita tarjouspyynnön soveltuvuusvaatimuksia. Arkistokuva: Anja Filppula

Janakkalan kunnan tämänsyksyisen jätekuljetusten kilpailutuksen voitti Urbaser oy. Kilpailutuspäätös ei kuitenkaan ole toistaiseksi lainvoimainen, koska siitä on valitettu markkinaoikeuteen.

Kunta tiedotti jo alkuviikosta tästä valituksesta, mutta siinä yhteydessä kunnasta ei vielä kerrottu, mikä yritys oli voittanut kilpailutuksen eikä myöskään sitä, kuka oli valittanut päätöksestä.

Nyt sekin asia on tiedossa: valituksen teki Hannu Riihimäki Janakkalan Jätteenkuljetus oy:stä.

 

Janakkalan Jätteenkuljetus jätti tarjouskilpailuun halvimman tarjouksen. Yritys olisi siis voittanut kilpailutuksen, jos se olisi täyttänyt tarjouspyynnön mukaiset soveltuvuusvaatimukset. Mutta kun se ei niitä kilpailutuksen järjestäjän mukaan täyttänyt, voittajaksi tuli toiseksi halvimman tarjouksen tehnyt Urbaser.

Urbaser oy:n pääpaikka on Helsingissä. Sillä on nettisivujensa mukaan sata kuljettajaa ja 300 jäteautoa. Yrityksellä on toimipisteet muun muassa Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Forssassa.

Kilpailutukseen osallistuivat myös Lassila Tikanoja oy ja Remeo oy.

Koska kilpailuttamispäätös ei ole valituksen takia saanut lainvoimaa, kiinteistöjen jätekuljetukset jatkuvat Janakkalassa toistaiseksi nykyiseen malliin. HäSa

Päivän lehti

26.2.2020