Kanta-Häme

Kunnanhallitus päätti antaa Janakkalan johtoryhmälle palkankorotukset – Lisää voi olla luvassa keväällä

Johtajien palkat nousevat syyskuun alusta 1,5 prosenttia, mutta palkka-asioiden pohdinta jatkuu vielä ensi keväänä.
Kuva: -
Kuva: -

Janakkalan johtavat virkamiehet saavat syyskuun alusta lähtien 1,5 prosentin palkankorotuksen kokonaispalkkaansa. Kunnanhallitus päätti asiasta tällä viikolla.

Lisäksi kunnanjohtajalle ja teknisen toimen johtajalle maksetaan tulosvastuualueiden lisääntymistä 300 euron korotus niin ikään syyskuun alusta lähtien.

 

Kunnanjohtajan erityinen palkankorotus johtuu siitä, että hän on toiminut kuntakehitysyksikön tulosaluevastaavana jo yli kahden vuoden ajan. Teknisen toimen johtajan työt taas lisääntyivät tämän vuoden alussa, kun jätehuolto siirtyi teknisen toimen alaisuuteen.

1,5 prosentin palkankorotus ei koske uutta perusturvajohtajaa, sillä kunnanhallitus päätti jo maaliskuussa, että hänelle maksetaan palkkaa, joka on noin 11 prosenttia korkeampi kuin hänen edeltäjänsä palkka. Tämän vuoksi kunnanhallituksessa nousikin keskustelunaiheeksi se, ettei johtoryhmän palkkoja ole tarkistettu ainakaan koko kuluvalla vuosikymmenellä.

Kunnan johtoryhmään kuuluvat myös kunnan yhtiöiden toimitusjohtajat, mutta heitä palkankorotukset eivät koske.

 

Palkoista neuvottelivat johtoryhmän puolesta kunnanjohtaja, henkilöstöjohtaja ja sivistysjohtaja, ja kunnanhallitusta neuvotteluissa edustivat sen puheenjohtajat.

Kunnanhallitus päätti jo kesäkuussa, että myös johtoryhmäläisten tehtävien vaativuutta arvioidaan. Tämän arvioinnin suoritti ulkopuolinen asiantuntija, joka tuli Mandatum Life oy:stä.

 

Palkkojen tarkistaminen ei kuitenkaan pääty vielä tähän, vaan prosessia jatketaan ensi keväänä. Vielä on sopimatta, miten johtoryhmälle korvataan kokonaistyöaikaan siirtyminen, vaikka se tapahtui jo vuonna 2015.

Nyt tehtyä 1,5 prosentin korotusta kuvaillaan kompromissiksi. Sen lisäksi kunnassa lähdetään valmistelemaan henkilökohtaisen lisän ja tulospalkkauksen malleja. HäSa