Kanta-Häme

Janakkalan kirkkoherra vapautui jälleen syytteistä

Janakkalan seurakunnan entinen työntekijä on hävinnyt kirkkoherra Pekka Riikosta vastaan käymänsä oikeusjutun myös hovioikeudessa.

Entinen työntekijä ja kihlakunnansyyttäjä vaativat kirkkoherralle rangaistusta virkasalaisuuden rikkomisesta tai tuottamuksellisesta virkasalaisuuden rikkomisesta.

Kirkkoherra oli jättänyt kirkkoneuvoston varapuheenjohtajalle ja kirkkovaltuuston puheenjohtajalle edelleen lähettämäänsä sähköpostiin viittauksen työntekijän sairasloman syyhyn vuonna 2012.

Kirkkoherra Pekka Riikonen myönsi oikeudessa olleensa ajattelematon, mutta kiisti toimineensa tahallisesti.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus hylkäsi syytteet kirkkoherraa vastaan viime keväänä ja myös Turun hovioikeus päätyi tällä viikolla hylkäämään syytteet sekä kumoamaan entisen työntekijän vaatimukset kärsimyskorvauksesta.

Hovioikeuden mukaan muutaman sanan mittainen teksti ei ilmaissut diagnoosia eikä ollut laadultaan arkaluontoinen. Sähköpostin pääasiallinen sisältö liittyi työntekijän tehtävien järjestelemiseen sairasloman aikana.

Seurakunnan entinen työntekijä määrättiin maksamaan puolet kirkkoherran oikeudenkäyntikuluista. Toisen puolen maksajaksi määrättiin valtio, sillä myös kihlakunnansyyttäjä oli valittanut käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen.

Sama henkilö kävi viime syksynä oikeutta kirkkoherraa vastaan muun muassa työsyrjinnästä, syrjinnästä ja henkisestä pahoinpitelystä. Kanta-Hämeen käräjäoikeus hylkäsi kaikki syytteet sekä niihin liittyvät korvausvaatimukset.

Työntekijä on tehnyt kirkkoherrasta myös tutkimuspyynnön tuomiokapitulille sekä kantelun eduskunnan apulaisoikeusasiamiehelle. Molemmat vapauttivat kirkkoherran epäilyistä.

Työntekijä on irtisanottu seurakunnasta ja hän on valittanut irtisanomisesta hallinto-oikeuteen. HäSa

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic