Kanta-Häme

Janakkalan koulu-uudistus: Haukankallion koulu lakkautetaan, ja luokkamuotoinen erityisopetus siirtyy Turengin ja Tervakosken tuleviin koulukeskuksiin

Janakkalan luokkamuotoinen erityisopetus on tarkoitus siirtää Haukankallion koulusta sekä Turengin että Tervakosken koulukeskuksiin.
Haukankallion koulu. Kuva: Mikko Soini

Janakkalan sivistyslautakunnalle sopii hyvin se, että luokkamuotoinen erityisopetus siirretään tulevaisuudessa sekä Turengin ja Tervakosken koulukeskuksiin.

Tällaisen mahdollisuuden selvittämistä esitti kunnanhallitus 10. lokakuuta. Alkuperäisen kouluverkkoesityksen mukaan oli tarkoitus, että tällaista erityisopetusta järjestettäisiin tulevaisuudessa vain Turengissa.

Nykyään Janakkalassa toimii Haukankallion erityiskoulu, joka sijaitsee Leppäkosken koulun yhteydessä. Haukankallion koulu on tarkoitus lakkauttaa syksyllä 2022.

Sivistyslautakunnan mukaan vaativa erityinen tuki on järkevää ja tarkoituksenmukaista keskittää uusiin koulukeskuksiin.

 

 

Janakkalassa on tehostetun ja erityisen tuen piirissä 236 oppilasta. Erityisopettajia on 17 ja vakituisia ohjaajia 26.

Haukankallion erityiskoulu on osa tätä kokonaisuutta, ja siellä on tällä hetkellä 25 oppilasta, kolme opettajaa ja kolme ohjaajaa.

Mikäli Haukankallion toiminta siirretään koulukeskuksiin, henkilöresursseja ei ole tarkoitus muuttaa. Sivistyslautakunta katsoo, että tuossa tapauksessa olemassa olevat resurssit palvelevat entistä suurempaa oppilasmäärää.

Luokkamuotoinen erityisopetus kuuluu osaltaan kouluverkkoa ja koulukeskuksia koskevaan kokonaisuuteen, josta valtuusto päättää 12. marraskuuta. HÄSA