Kanta-Häme Janakkala

Janakkalan koulukeskuksiin esitetään palvelukeittiöitä – Omaa ruoanvalmistusta tuleviin kouluihin ei siis ole tulossa

Turengin koulukeskus rakennetaan nykyisen koulun (kuvassa oikealla) ja kirjasto-liikuntahallin väliin (kuvassa vasemmalla). Arkistokuva: Riku Hasari. Kuva: Riku Hasari
Turengin koulukeskus rakennetaan nykyisen koulun (kuvassa oikealla) ja kirjasto-liikuntahallin väliin (kuvassa vasemmalla). Arkistokuva: Riku Hasari. Kuva: Riku Hasari

Turengin ja Tervakosken tuleviin koulukeskuksiin esitetään palvelukeittiöitä, mikä tarkoittaisi sitä, että kouluruoka valmistetaan muualla.

Tätä ehdottaa tiistaina kokoontunut tekninen lautakunta. Keittiötyypin valinta menee kuitenkin vielä kunnanhallituksen käsiteltäväksi ja valtuuston päätettäväksi.

Palvelukeittiöitä on nimitetty myös jakelukeittiöiksi. Niissä ei valmisteta ruokaa, vaan henkilökunta laittaa tarjolle muualta kuljetetun ruoan.

Valtuusto päätti Janakkalan koulukeskusten rakentamisesta marraskuussa 2018. Rakentaminen toteutetaan taloussyistä vaiheittain niin, että ensimmäiseksi rakennetaan se osa Turengin keskuksesta, johon sijoittuu esi- ja alakoulu. Vuoden 2018 arvion mukaan rakentamisen on määrä alkaa tämän vuoden puolella, mutta aikatauluja hiotaan vielä.

Tervakosken yläkoulun rakentaminen olisi vuorossa vuosina 2022–2023. Sitten hypätään jälleen Turenkiin, jossa rakennetaan yläkoulu uuden alakoulun viereen noin 2024–2025. Viimeisenä aiotaan rakentaa Tervakosken alakoulu uuden yläkoulun viereen (vuosina 2026–2027).

Valtuusto päätti viime huhtikuussa, että koulukeskukset toteutetaan KVR- eli kokonaisvastuu-urakkana. Siinä kunta valitsee kilpailuttamalla urakoitsijan, joka suunnittelee ja toteuttaa koulut. Rakennukset tulevat alusta alkaen kunnan omistukseen. HäSa

Päivän lehti

21.2.2020