Kanta-Häme

Janakkalan koulukeskuksista ei tehtykään vielä päätöksiä

Janakkalan kunnanvaltuusto ei maanantaina yllättäen päättänytkään mitään koulukeskuksista, vaan siirsi päätökset ensi syksyyn.

Asiasta käytettiin vain yksi puheenvuoro. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Pirjo Alijärvi (sd.) sanoi, että kunta oli vasta samana päivänä saanut tietää, että Inspira-yhtiö voi antaa tietoa hankkeen vaikutuksista kuntatalouteen vasta elokuussa.

– Siksi esitän, että asia palautetaan valmisteluun, Alijärvi ehdotti.

Kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Osmo Tokeensuu (kesk.) kannatti Alijärven ehdotusta. Valtuuston puheenjohtaja Merja Taponen (kesk.) kysyi, voiko valtuusto hyväksyä siirron yksimielisesti, ja valtuusto hyväksyi.

Kokouksen päätyttyä Pirjo Alijärvi täsmensi Hämeen Sanomille, että Inspiralta oli odotettu näitä taloustietoja jo aiemmin, mutta nyt vasta saatiin tietää, missä aikataulussa niitä saadaan.

– Lisäksi on tärkeää se, että saamme lisätietoa siitä, mistä kokonaisuudesta päätämme, sillä hankesuunnittelun edetessä on jo tehty karsintaa ja muutoksia.

Sitä Alijärvi pitää jo selvänä, että Turengin koulukeskus tulee Turengin koulun viereen ja Tervakosken keskus Tervakosken yhteiskoulun paikalle, vaikkei valtuusto olekaan vielä paikoista päättänyt.

– Siltä pohjalta niitä suunnitellaan.

Näillä näkymin koulukeskuksista päätetään syyskuun valtuustossa eli 17.9. Tässä vaiheessa ei ole tietoa siitä, tarvitaanko asiassa erillistä periaatepäätöstä lainkaan, jos siinä kokouksessa pystytään päättämään jo hankesuunnitelmista.

Sen sijaan valtuusto päätti hyväksyä jo maanantaina Tervakosken ja Turengin liikuntahallien hankesuunnitelmat, koska niitä varten kunta haluaa hakea valtionavustusta tänä vuonna. HÄSA

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic