Kanta-Häme

Janakkalan kunnanhallitus torppasi Ari Laivolan moottorirata-aloitteen - Laivola: Aloitteeni oli kannanotto kunnan rahankäyttöön

Laivola: Aloitteeni oli poliittinen kannanotto siihen, mihin meillä on varaa ja mihin ei.
Ari Laivola rentoutuu parhaiten autourheilun parissa.

Janakkalan kunnanhallitus päätti maanantaina, ettei kunta ryhdy tekemään mitään selvitystä Ari Laivolan (kok.) moottorirata-aloitteen johdosta.

Laivola jätti aloitteensa viime viikon maanantaina pidetyn valtuuston kokouksen lopuksi. Se oli allekirjoittanut hänen lisäkseen varavaltuutettu Raimo Kaukonen (kesk.).

Moottoriurheilua itsekin harrastava Ari Laivola ehdotti, että Janakkalaan rakennetaan kansainväliset mitat täyttävä moottoriurheilukeskus, johon voisi yhdistää myös muita urheilumuotoja.

Hämeen Sanomat tavoitti Laivolan tiistaina puhelimitse Espanjasta.

Miksi teit tällaisen aloitteen, Ari Laivola?

– Kun porukka lähtee hölmöilemään, hölmöillään sitten koko rahan edestä. Kyllä kunnan rahoista yksi 30 miljoonaa riittää sitten moottoriurheilukeskukseenkin.

Viittaat siis ilmeisesti siihen, että tuossa kokouksessa päätettiin mittavista rakennushankkeista kuten koulukeskuksista ja uimahallista?

– Aloitteeni oli poliittinen kannanotto siihen, mihin meillä on varaa ja mihin ei.

– Syy aloitteeseeni oli tämmöinen, mutta eihän sitä ikinä tiedä, jos porukka lähteekin kannattamaan.

Laivola kertoo hämmästyneensä sitä, että sai ”yllättävän paljon” myötämielisyyttä idealleen valtuutetuilta.

– Ajattelin, että minulle sanotaan, että olen ihan hullu, mutta se oli ihan toisinpäin se tilanne.

Laivolan mielestä Viralan moottoritierampin tuntumassa, Viralan ja Moreenin välissä olisi sopiva alue moottoriurheilukeskukselle.

– Ei toteutettaisikaan Hakamäen urheilupuistoa, vaan erilaisia urheilutoimintoja sijoitettaisiin moottoriurheilukeskuksen yhteyteen Viralan lähelle. Maanomistus siellä on kunnalla ja yksityisillä, ja luulen, että siellä saataisiin maakauppoja aikaiseksi.

– Toivon, että tämä hanke joskus toteutuisi.

Tässä vaiheessa kunta ei kuitenkaan siis lähde edes selvittämään asiaa. Kunnanhallitus totesi maanantaina, että se ei lähetä aloitetta teknisen lautakunnan valmisteltavaksi.

Kunnanhallituksen mielestä teknisellä toimella on nyt muutenkin paljon työtä koulukeskusten ja muiden merkittävien hankkeiden takia. HÄSA