Kanta-Häme

Janakkalan kunnanjohtaja esittää viiden koulun kokonaisuutta – koulukeskusten lisäksi kuntaan jäisi kolme pikkukoulua

Esitys on sama kuin sivistysjohtajan aiempi esitys, jota sivistyslautakunta muutti Haukankallion erityiskoulun osalta.
Janakkalan kunnanjohtaja Tanja Matikainen esittää Janakkalaan viiden koulun mallia.

Janakkalan kunnanjohtaja Tanja Matikainen esittää ensi viikolla kokoontuvalle kunnanhallitukselle kahden koulukeskuksen ja kolmen pienen koulun kokonaisuutta.

Esitys on sama, jota sivistysjohtaja Jouni Wilpola esitti sivistyslautakunnalle elokuussa.

Tuolloin sivistyslautakunta muutti Wilpolan esitystä Haukankallion koulun osalta. Sivistyslautakunta oli sitä mieltä, että koko Haukankallion erityiskoulua ei lopetettaisi, vaan alakoulun erityisoppilaat saisivat jäädä Leppäkoskelle.

Nyt esitys kunnanhallitukselle on siis sellainen, että koko Haukankallion koulu lakkautettaisiin, ja luokkamuotoinen erityisopetus siirtyisi Turengin koulukeskukseen syyslukukauden alussa 2022.

 

Ehdotettu kouluverkko mullistaa nykytilanteen monin tavoin. Kuten jo monesti on ollut esillä, verkon perustana on kaksi isoa koulukeskusta, jotka kattavat koko peruskoulun ja esiopetuksen Turengissa ja Tervakoskella.

Koulukeskuksiin tulisi tilat myös lukioyksiköille.

Pienistä kouluista lakkautettaisiin Haukankallion lisäksi Vähikkälän, Heinäjoen, Tanttalan ja Tarinmaan koulut. Säästettäviä pikkukouluja olisivat vain Harvialan, Leppäkosken ja Viralan koulut.

 

Kunnanjohtaja esittää niinikään, että kunnanhallitus hyväksyisi osaltaan koulukeskusten ja peruskorjattavien koulujen hankesuunnitelman siinä muodossa kuin tekninen johtaja Jukka Vahila esitti sitä tekniselle lautakunnalle.

Näin teknisen lautakunnan esittämät lisäykset Itä-Janakkalan koulun perustamisesta ja Vähikkälän koulun säilyttämisestä eivät ole mukana kunnanjohtajan esityksessä. Kouluverkkoasiat eivät kuulu teknisen lautakunnan toimivaltaan.

Esitykseen liittyy myös kahden uuden pienen erityiskoulun perustaminen. Ne tulisivat yksityisten lastenhuoltolaitosten yhteyteen Turenkiin ja Tervakoskelle.

Kunnanhallitus käsittelee kouluverkkoa ja hankesuunnitelmaa ensi viikon tiistain kokouksessaan. Päätöksen asiasta tekee valtuusto kokouksessaan 12. marraskuuta.

Kunnanjohtajan esitys kouluverkosta ja hankesuunnitelmasta julkistettiin Janakkalan verkkosivuilla perjantaina. Hämeen Sanomat ei tavoittanut Tanja Matikaista kommentoimaan esitystään, sillä hän oli loppuviikon työmatkalla. HÄSA

 

Päivän lehti

21.2.2020