Kanta-Häme

Janakkalan kunta etsii yhteistyökumppani-yrittäjää Turengin Pajan myymälätoimintaa varten

Pajan myymälä on saamassa uuden tilan entiseltä palolaitokselta. Tuleva yhteistyökumppani voisi myydä samassa tilassa myös omia tuotteitaan.
Pajan vastaava ohjaaja Tomi Lindstén esittelee pylväporakoneen toimintaa vuoden 2005 arkistokuvassa.

Janakkalan Pajan myymälän toimintatapaa aiotaan muuttaa. Kunnan perusturvalautakunta päätti torstaina, että myymälätoimintaa varten ryhdytään etsimään yrittäjää yhteistyökumppaniksi.

Kyseistä pajaa kutsuttiin aiemmin nuorten työpajaksi. Janakkalan perusturvalautakunnan alaisuudessa toimiva paja tarjoaa kuntouttavaa työtoimintaa ja kokeilutyöpaikkoja kaikenikäisille janakkalalaisille, joiden työttömyys uhkaa pitkittyä.

Paja toimii Turengin Taimistontiellä, entisen paloaseman naapurissa.

Pajan yhteydessä on 55 neliön kokoinen myymälä, jota nykyään voidaan pitää auki vain työpäivinä, vaikka yleisöltä on tullut toivetta myös viikonloppu-aukioloon.

Pajan tuotteet ovat olleet melko kysyttyjä omaleimaisuutensa takia. Myymälän tuotto on viime vuosina vaihdellut runsaasta 42 000 eurosta 61 000 euroon.

Uuden konseptin mukaan yhteistyökumppani huolehtisi Pajan myymälätoiminnasta ja voisi samassa tilassa myydä myös omia tuotteitaan. Uusi myymälätila on tarkoitus perustaa Pajan lähellä sijaitsevaan entiseen palolaitoksen palohalliin.

Tämä muutos helpottaa myös Pajan ahtautta ja parantaisi työturvallisuutta. Lisäksi Pajan ohjaajien työaikaa ei menisi enää myymälätoimintoihin, vaan he voisivat keskittyä varsinaiseen ohjaustyöhönsä.

Pajan tuotteille varattaisiin uudesta myymälästä noin 100 neliön tila, ja yrittäjä saisi omaa toimintaansa varten noin 65 neliötä.

Yrittäjän ei tarvitsisi maksaa vuokraa tilastaan.

Yhteistyökumppani huolehtisi muun muassa Pajan tuotteiden myynnistä ja hyllytyksestä sekä rahaliikenteestä. Pajan henkilökunnan vastuulle jäisi kuitenkin edelleen käteisen laskeminen ja rahojen toimittaminen pankkiin.

Seuraavaksi kunta ryhtyy hakemaan sopivaa kumppania julkisella haulla. Päätöksen yrittäjästä tekee perusturvajohtaja.

Tavoitteena on, että yhteistyö saataisiin alkamaan viimeistään ensi vuoden alkupuolella. HÄSA

 

 

 

Päivän lehti

1.10.2020

Fingerpori

comic