Kanta-Häme

Janakkalan lukio tähyää Tavastiaan

Neuvottelut Janakkalan lukion siirtämisestä osaksi Tavastian lukioliikelaitosta alkavat.

Kunnanhallitus näytti neuvotteluille vihreää valoa maanantain kokouksessaan.

Toistaiseksi kunnanhallituksessa tyydyttiin antamaan neuvottelujen käynnistämiselle lupa, muttei vielä lähdetty asettamaan minkäänlaista aikataulua liittymiselle. 

– Neuvottelut käynnistyvät nyt heti. Teemme täyttä työtä ja tuomme kunnanvaltuustolle liitossopimuksen ja reunaehdot päätettäväksi syksyllä, kertoo sivistystoimenjohtaja Jouni Wilpola.

Kunnanvaltuusto ratkaisee, liitetäänkö Janakkalan lukio Tavastian lukioliikelaitokseen Hämeenlinnan ja Hattulan rinnalle vai ei.

Jouni Wilpola korostaa, ettei Janakkalassa haeta lukiokoulutuksesta säästöjä. Tavoite on turvata lukio-opetuksen säilyminen omassa kunnassa.

Toimipisteet säilyvät

Opetus- ja kulttuuriministeriö kaavailee uudistusta, jossa pieniä lukioita on tarkoitus yhdistää suuremmiksi kokonaisuuksiksi. Janakkalassa on lähdetty selvittelemään liitosmahdollisuutta jo ennen pakkotilannetta.

– Turengin ja Tervakosken lukion opetuspisteet säilyvät Janakkalassa, jos Janakkalan kunnanvaltuusto niin haluaa. Valtuusto myöntää molemmille määrärahat talousarvioon siitä huolimatta, kuuluuko lukio Tavastiaan vai ei, Jouni Wilpola toteaa.

Turengin ja Tervakosken lukiot yhdistettiin viime syksynä, jolloin rehtorien virat myös yhdistettiin. Tavastiaan liittyminen ei vähennä henkilökunnan määrää kummastakaan.

Janakkalan lukioissa on yhteensä 250 opiskelijaa, joista 92 Tervakoskella. (HäSa)

 

 

OIKAISU 23.6.2014:

 
Janakkalan lukion suuntautumisesta Tavastian lukioliikelaitokseen kertovassa uutisessa (HäSa 18.6, s.11) oli virhe. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti Tavastian ja Janakkalan välisistä neuvotteluista. Sen sijaan esitys siirtymisen tavoitteeksi asetettu aikataulu eli elokuu 2015 pyyhittiin päätösesityksestä pois ääniin 6–3. (HäSa)