Kanta-Häme

Janakkalan nettisivuilla varoitetaan pahoista hirvipaikoista

Lähes puolet Janakkalan alueen hirvi- ja peurakolareista sattuu kahdella isoimmalla tiellä eli 130-tiellä ja moottoritiellä.

Muita yksittäisiä pahoja paikkoja ovat Hausjärventie (tie 290) Tanttalan kohdalla, Tervakoskentie moottoritien ja 130-tien välissä sekä Launostentie Vähikkälän eteläpuolella.

Uudet liikennesivut

Muun muassa tällaista tietoa on tarjolla Janakkalan kunnan nettisivujen uudessa liikenneosiossa. Liikenneaiheisten sivujen tekeminen on liittynyt Viisaan liikkumisen hankkeeseen.

Sivuilla on monenlaista tietoa liikkumisesta ja liikenteestä: joukkoliikenteestä, autoilusta, kävelystä ja pyöräilystä.

Joukkoliikenteen osiossa kerrotaan esimerkiksi aikatauluista ja bussilippujen hinnoista niin Janakkalassa kuin koko seudullakin. Tietoa on myös Tassubussista ja taksipalveluista.

Taloudellisen ajon vinkkejä

Autoilijoille on tarjolla esimerkiksi taloudellisen ajon vinkkejä, turvallisuustietoa ja vinkkejä talviajoon. Sivuilla kehotetaan tarkistamaan renkaiden ilmanpaineet vähintään kerran kuussa ja käyttämään ilmastointia ja sähkölaitteita vain silloin, kun niitä todella tarvitaan. Ilmastointi sekä istuimen ja takalasin lämmittimet kuluttavat polttoainetta.

Pyöräilijät ja kävelijät löytävät sivuilta helposti Janakkalan kunnan ulkoilureitit ja pyörätiet. Sivuilla on myös ohjeita oikeanlaisen pyörän valintaan, talvipyöräilyyn sekä pyörän huolto-opas.

Liikennesivuille pääsee kunnan etusivun kautta: www.janakkala.fi/asuminen ja ympäristö/liikenne. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic