Kanta-Häme

Janakkalan Perussuomalaiset: Keskustelu kriisikuntastatuksesta ihmetyttää

Janakkalan kunta rakentaa Turengin koulun tilalle uuden koulukeskuksen.

Janakkalan Perussuomalaiset on huolissaan Janakkalan kunnan investointisuunnitelmista.

Kunta on tekemässä taloudellisesti historiansa merkittävimpiä investointeja muun muassa koulukeskuksiin. Sisäilmaongelmat koulurakennuksissa ovat eräs painava syy investointien tarpeellisuuteen.

”Eri keskusteluissa esille on tullut jopa kriisikuntastatusmahdollisuus Janakkalalle. Maalaisjärjelle on harvinaisen epäymmärrettävää, miksi kriisikuntastatus toisinaan kannattaa välttää esimerkiksi investoimalla pakollisiin kohteisiin muutamien vuosien jaksolla enemmän rahaa rakentamalla kohteet vaikkapa osissa, pidemmällä aikavälillä. Kirjanpidollinen kikkailu tulee tosiasiallisesti veronmaksajille kalliimmaksi rakennuskustannusten ja muiden mahdollisten kulujen kohotessa”, tiedotteessa todetaan.

Yksi kriteeri kriisikunnalle on lainakannan ylittyminen yli 50 prosentilla maan keskiarvosta.

”Jos riittävän monet kunnat ovat pahasti ylivelkaantuneet, oman kunnan ylivelkaantuminen ei niin paljon kirstunvartijoita sidokaan. Outoa on, että kriteereissä on osittaista vertailua toisten kuntien ongelmien syvyyteen pelkästään oman kunnan ongelmien laadun sijasta. Ylivelkaantunutta asuntovelallistakaan ei helpota se, että naapurilla velkaa on vielä enemmän”, Janakkalan Perussuomalaiset sanoo tiedotteessaan. HäSa

Päivän lehti

2.7.2020