Kanta-Häme Janakkala

Janakkalan Piensiemen oy valittiin yhdeksi maaseudun Kasvupolku-yritykseksi

Janakkalan Piensiemen oy on mukana sparrattavien yritysten joukossa. Markus Lehmuskannan luotsaama yritys toimii Tanttalassa. Kuva: Esko Tuovinen

Maaseudun ja luonnon vahvuuksia liiketoiminnassaan hyödyntävien yritysten kasvuohjelmaan on valittu 30 lupaavaa yritystä.

Valittujen joukossa ovat esimerkiksi Janakkalan Piensiemen oy Turengista, Puusepänliike Tuulipuu Humppilasta, Penttilän tila Pälkäneen Aitoosta ja Prohay oy Punkalaitumen Kanteenmaalta.

Ne pääsevät osallistumaan Kasvupolun maksuttomaan sparraukseen. Uusiutuva metsä ja maaseutu -Kasvupolku järjestetään osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa Kasvu Openia.

Valinnoissa korostuivat liikeidean ja -konseptin lisäksi kasvusuunnitelman uutuusarvo ja erilaistumismahdollisuudet.

– Runsas hakijamäärä antaa uskoa, että maaseudulla on edelleen paljon liiketoimintamahdollisuuksia. Mukaan hakeneilla yrityksillä oli rohkeita suunnitelmia ja erinomaista asiakasajattelua ja sitä tässä lähdettiinkin hakemaan, MTK:n toiminnanjohtaja Antti Sahi korostaa.

Kasvupolulle valituista yrityksistä valitaan sparrauksen jälkeen neljä parasta yritystä, jotka etenevät jatkoon ja lokakuussa järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin. FL