Kanta-Häme

Janakkalan tekninen johtaja irtisanoutui virastaan

Janakkalan teknisen toimen ja maankäytön johtaja Juha Prittinen on irtisanoutunut virastaan. Hän kertoo jättäneensä irtisanoutumisilmoituksen viikko sitten, ja kunnanhallitus myönsi hänelle eron maanantaina.

Prittinen irtisanoutuu kunnan palveluksesta 1. heinäkuuta 2015 lukien, mutta ei omien sanojen mukaan työskentele enää kunnassa. Hän on vapaalla, joka jatkuu ensi vuoden kesäkuun loppuun saakka.

Virka auki melko pian

Kunnanjohtaja Tanja Matikainen taas sanoi Hämeen Sanomille olettavansa, että Prittinen tulee vielä töihin. Toisaalta hän korosti, ettei hänellä ollut tarkempaa tietoa asiasta.

– Maanantaina käsittelemme vain virasta irtisanoutumisen. Mutta meidän pitää laittaa virka auki kohtuullisen pian, sillä rekrytointiprosessi vie oman aikansa, eivätkä ihmiset pääse töistään irti kovin nopeasti, Matikainen sanoi ennen kunnanhallituksen kokousta.

Prittinen kertoi, että hänellä on syynsä irtisanoutua, mutta hän ei kerro niistä julkisuudessa.

– Sen voin kertoa, etten enää työskentele kunnassa. Minulla ei ole suunnitelmia, että palaisin samaan tehtävään Janakkalan kuntaan. Katson jotain muita töitä.

Ei uutta työtä tiedossa

Prittinen kertoo, että hän on jo hakenut paikkoja, mutta vielä hänellä ei ole mitään uutta tiedossa. Sen sijaan hänellä on urheiluun liittyviä tavoitteita.

– Mutta ne eivät liity irtisanoutumiseeni, hän korostaa.

Prittinen on menestyksekäs seikkailu-urheilija, jonka joukkueen seuraava tavoite on Etelä-Amerikan Patagoniassa tammikuussa 2016 järjestettävä kisa.

Prittinen on kuulunut kunnan johtoryhmään. Siinä on käynyt kova kuhina oikeastaan jo vuosien ajan. Tänäkin vuonna muutoksia on tapahtunut useita.

Helmikuussa kunta sai uuden kunnanjohtajan ja kesäkuussa uuden henkilöstöjohtajan. Kesällä kunnan jätti hallintojohtaja Matti Korkala.

Siirtyi Helsingistä Janakkalaan

Juha Prittinen ehti työskennellä Janakkalan kunnassa vuodesta 2006 lähtien. Välillä hän oli kunnassa myös väliaikaisena kehitysjohtajana. Hän haki Janakkalan kunnanjohtajan virkaa vuonna 2010, jolloin valituksi tuli Anna-Mari Ahonen.

Ennen Janakkalaa Prittinen työskenteli kehityspäällikkönä Helsingin kaupungin palveluksessa. Koulutukseltaan hän on arkkitehti.

Prittinen on koko ajan asunut Hämeenlinnassa. (HäSa)

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic