Kanta-Häme

Janakkalan työterveys liittyy osaksi Työsykettä

Palvelu säilyy nykyisissä tiloissaan Turengissa. Henkilöstö siirtyy Työsykkeeseen niin sanottuina vanhoina työntekijöinä.
Janakkalan työterveys toimii Kanta-Tapailan talossa eli entisessä puuvanhainkodissa. Arkistokuva: Päivi Ojala

Janakkalan kunta on luopumassa omasta työterveysyksiköstään. Asiaa on selvitelty viime kesästä lähtien, ja nyt kunnanhallitus esittää valtuustolle, että työterveyden tehtävät siirretään Työsyke oy:lle maaliskuun alusta lähtien.

Työsyke on Hämeenlinnan kaupungin, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin, Riihimäen kaupungin ja terveyskeskuksen ja Hausjärven kunnan omistama yhtiö, jonka uudeksi osakkaaksi Janakkala on nyt liittymässä.

Tämän mahdollistamiseksi Työsyke järjestää suunnatun kymmenen osakkeen osakeannin, ja Janakkala merkitsee kyseiset osakkeet tuhannen euron kappalehinnalla.

 

Henkilöstö siirtyy Työsykkeen palvelukseen niin sanottuina vanhoina työntekijöinä.

– Henkilöstölle on esitelty liikkeenluovutukseen liittyviä asioita viime viikolla järjestetyssä tilaisuudessa, ja maanantaina asia oli kunnan yhteistoimintaryhmän käsittelyssä, kunnan henkilöstöjohtaja Maija Nivala kertoo.

Janakkalan kunnan työterveydessä työskentelee viisi ja puoli työntekijää, joista lääkäreitä on puolitoista. Työsykkeellä puolestaan on 41 työntekijää, joista 11,5 on lääkäreitä.

 

Janakkalan kunnanhallitus käsitteli maanantaina liikkeenluovutussopimusta siltä osin kuin se koskee työterveyden tehtäviä ja henkilöstöä. Asia menee vielä valtuuston päätettäväksi.

Kunnanhallitus esittää myös, että valtuusto antaisi kunnanjohtajalle valtuudet hyväksyä irtaimistoa ja sopimuksia koskevat asiat.

Janakkalan työterveysyksikkö toimii terveyskeskuksen yhteydessä Turengissa. Sen toimitilat ovat entisöidyssä, rakennushistoriallisesti arvokkaassa puuvanhainkodissa.

– Tarkoitus on, että Janakkalan työterveys toimii jatkossakin nykyisissä tiloissa niin, että Työsyke vuokraa tilat käyttöönsä, Nivala sanoo.

 

Janakkalan työterveys tarjoaa työterveyspalvelut kunnan henkilöstölle, ja lisäksi sen asiakkaina on yrityksiä. Se tarjoaa myös muita kuin lakisääteisiä palveluja, ja siksi sen ei ole mahdollista jatkaa kunnan alaisuudessa.

– Siksi toiminta on yhtiöitettävä. Emme saa enempää jatkoaikaa nykyiselle toimintamallillemme, Nivala perustelee. HÄSA

 

Päivän lehti

8.8.2020