fbpx
Kanta-Häme

Janakkalan valtuusto ei lämmennyt tonttialelle - "Ei olisi reilua aiemmin tontin ostaneita kohtaan"

Uusien asuinalueiden hinnat vahvistettiin teknisen lautakunnan esityksen mukaisesti.
Marko Ahtiainen (kok.) ehdotti tonttialea aiemmin, mutta ilmoittti nyt tyytyvänsä seuraamaan tonttien myyntiä tarkoin.

Janakkalan valtuusto käsitteli maanantaina toistamiseen kunnan uusien asuintonttien hinnoittelua. Teknisen lautakunnan esitys meni tällä kertaa läpi sellaisenaan, mutta siitä äänestettiin.

Syyskuun valtuustossa valtuutetut Marko Ahtiainen (kok.) ja Petri Hakamäki (kesk.) tekivät molemmat omat ehdotuksensa tonttialesta. Ahtiainen olisi myynyt Eväsojan, Kauriinmaan ja Mäyrän uudet tontit vielä halvemmalla kuin Hakamäki.

Tuolloin valtuusto päätti palauttaa tonttien hinnoittelun uuteen valmisteluun. Sen jälkeen tekninen lautakunta uudisti alkuperäisen esityksensä, jonka kannalle myös kunnanhallitus asettui.

 

Lue myös: Janakkalan valtuusto ahkeroi isoja päätöksiä nopeassa tahdissa – koulukeskukset rakennetaan, samoin Tervakosken terveysasema ja uimahalli

Lue myös: Janakkalan valtuusto hyväksyi kouluratkaisut, mutta pienemmistä hankkeista se joutui äänestämään

 

Valtuuston päätettävänä oli nyt näin ollen esitys, jonka mukaan Eväsojan uusien omakotitonttien hinta on 17 euroa neliömetriltä, Kauriinmaan tonttien pääosin 21 euroa ja Mäyrän alueen omakotitonttien 26 euroa neliöltä. Mäyrän alueella on myös rivitalotontteja, joiden hinnaksi esitettiin 65 euroa kerrosneliömetriä kohden.

Petri Hakamäki esitti jälleen muutaman euron alennusta kaikkiin hintoihin, ja hänen esitystään kannatti Jyrki Nummenpää (kesk.). Marko Ahtiainen ei enää esittänyt tonttialea eikä kannattanut myöskään Hakamäen ehdotusta, mutta sanoi seuraavansa tarkoin tonttien myyntiä nyt päätetyillä hinnoilla.

Janakkalan tekninen johtaja Jukka Vahila perusteli tonttien hinnoittelua muun muassa sillä, että tavoitteena on saada kunnallistekniikan rakentamiseen ja maisemointiin liittyvät kulut näin takaisin.

Hän myös sanoi, ettei hinnoitteluperusteiden muuttaminen yht´äkkiä olisi reilua aiemmin tontin ostaneita kohtaan. Tonttiale saattaisi myös aiheuttaa epäilyksiä siitä, että tonteissa tai alueessa on jotain vikaa.

Äänestyksessä teknisen lautakunnan ja kunnanhallituksen esitys tonttihinnoista hyväksyttiin äänin 27-4 (yksi tyhjä). HÄSA

 

 

 

Menot