fbpx
Kanta-Häme

Janakkalan valtuusto haluaa houkutella kuntaan uusia asukkaita edullisilla tonteilla

Valtuusto haluaa, että Janakkala pystyisi houkuttelemaan uusia asukkaita edullisilla tonteilla. Kuntastrategiankin tavoitteena kun on 20 000 asukasta.
Pia Nylund (sd.) on uusi tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja. Vieressä istuva Mikko Viskari puolestaan on uusi demarivaltuutettu. Kuvassa ovat myös Markus Heinämäki (sd.) ja Erkki Virtanen (sd.).

Uusien omakotialueiden tonttihinnat eivät olleetkaan mikään läpihuutojuttu Janakkalan valtuustossa maanantaina, vaan asiasta keskusteltiin ja neuvoteltiinkin pitkään.

Keskustelun aloitti kokoomuksen Marko Ahtiainen, jonka mukaan Janakkalan on turha odottaa väkiluvun kasvua nykyisellä hintapolitiikalla. Hän muistutti, että kuntastrategian mukainen tavoite on 20 000 asukasta.

– Esitettyjä tonttihintoja on alennettava, ja ratkaisun on oltava pysyvä, ei mikään määräaikainen kampanja, hän katsoi.

 

Ahtiainen esitti, että Eväsojalla tonttien neliöhinnan pitäisi olla 17 euron asemesta 9 euroa, Kauriinmaan 21 euron asemesta 12 euroa ja Mäyrän 26 euron sijasta 12 euroa.

Heti perään puhui keskustan Petri Hakamäki, joka myös esitti alennuksia kunnanhallituksen esittämiin hintoihin, mutta maltillisemmin kuin Ahtiainen. Molemmat puhujat saivat kannatusta esityksilleen.

Kalevi Ilmarinen (sd.) huomautti, että uusi hinnoittelu toisi mutkia matkaan ja asettaisi aiemmin tontin ostaneet ihmiset eriarvoiseen asemaan.

– Ainakin alennettuja hintoja pitäisi ensin valmistella, eikä päättää niistä nyt suin päin.

Marko Ahtiainenkin katsoi, että myös vanhat hinnat tulisi käydä läpi.

– Tarvitaan dynamiikkaa, ja se tulee siitä, että tänne saadaan lisää ihmisiä. En usko, että varovaisuudella päästään eteenpäin, hän vielä kannusti hinnanalennuksiin.

 

 

Tomi Lindstén (sd.) ehdotti neuvottelutaukoa, ja sen jälkeen hän esitti, että asia palautetaan valmisteluun. Tavoitteena olisi luoda alennuskampanja, joka koskisi kaikkia kunnan tontteja.

Petri Ojanen (vihr.) kuitenkin toivoi, että tonttien hintojen alentamisessa olisi kyse suunnanmuutoksesta, ei ale-kampanjasta.

Tonttihinta-asia palautettiin lopulta valmisteluun yksimielisesti.

 

Valtuusto päätti myös myöntää eron valtuutettu Sirkka-Liisa Aholle (sd.). Hänen tilalleen valtuustoon nousi demarien ensimmäinen varavaltuutettu Mikko Viskari.

Aho oli myös tarkastuslautakunnan jäsen ja varapuheenjohtaja. Näihin tehtäviin valtuusto valitsi Piia Nylundin (sd.).

Valtuusto päätti myös muun muassa Kiipulan asemakaavasta, Hotelli Meskun alueen asemakaavamuutoksesta sekä Vaparin ja musiikkiopiston alueen kaavamuutoksesta.

Näistä ei keskusteltu, paitsi että Jaana Kivistö (vas.) muistutti, että kunnan pitäisi toimia aktiivisesti, jotta Kiipulan ja Turengin välille saataisiin kevyen liikenteen väylä.

Valtuusto äänestikin kerran, mutta Kalevi Ilmarisen (sd.) esitys lisäykseksi hallintosääntöön ei mennyt läpi. Äänestystulos oli 18-11 (3 tyhjää). HäSa

 

Hämeen Sanomat on perustanut suljetun Facebook-ryhmän Hämeen Sanomat Janakkala, jonka jäseniksi toivomme janakkalalaisia keskustelemaan kunnan ajankohtaisista asioista.  Ryhmän jäsenillä on mahdollisuus auttaa meitä kirjoittamaan entistä kiinnostavampia juttuja Janakkalasta. Ryhmän ylläpitäjinä ja moderaattoreina toimivat Hämeen Sanomien toimittajat Juho Peltoniemi ja Jani Suhonen. Ryhmän jäseneksi voit hakea tästä linkistä.

 

 

 

 

 

Menot