Kanta-Häme

Janakkalan valtuusto lisäsi hankinnat kunnan strategiaan

Valtuusto hyväksyi maanantaina Janakkalan kunnan strategian, johon tehtiin yksi lisäys Teemu Saarisen (kok.) esityksestä.

Lisäys koski hankintastrategian luomista. Saarisen esitystä kannatti Ari Laivola (kok.). Lisäys tehtiin keskustelun jälkeen yksimielisesti.

– Työllisyystoimikunnassa on keskusteltu kunnan hankinnoista ja niiden vaikutusta työllisyyteen, Saarinen perusteli esitystään.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Reijo Löytynoja (sd.) huomautti, että hankinnat ovat mukana jo elinvoimaohjelmassa.

– Koko strategia satsaa kasvuun. Olisi tärkeää seurata tavoitteiden saavuttamista ja reagoida, jos niitä ei saavuteta, Löytynoja sanoi.

Myös Mikko Viskari (sd.) piti tärkeänä tätä reagoimista.

– Työntekijöitä pitäisi tukea tavoitteiden saavuttamisessa.

Mirja Pöhö (kd.) puolestaan toi esiin, että yrittäjyyden pitäisi olla keskiössä silloin, kun strategiaa viedään ruohonjuuritasolle.

Kalevi Ilmarinen (sd.) huomautti, että tässä strategiassa ei tuoda esiin seudullista yhteistyötä.

– Sitä on tehty menestyksellisesti tämän valtuustokauden alusta, ja on syntynyt hankkeita, joilla voidaan saada aikaan säästöjä.

Strategiassa on kyse päivityksestä, joka on voimassa tämän valtuustokauden loppuun eli ensi vuoden kevääseen.

Tämä strategia sisältää Janakkalan uuden vision: Janakkala on Suomen kasvukäytävän vetovoimaisin kunta.

Valtuusto teki myös henkilövalintoja. Keskusvaalilautakuntaan valittiin turvalaiteasentaja Juha Koskinen (ps.), joka korvaa lautakunnasta eronneen Jani Schönin.

Kunnanhallituksen varajäseneksi valittiin lähihoitaja, valtuutettu Riku Onttonen (ps.). Hän korvaa Marko Ojasen, joka valittiin tammikuussa valtuuston kolmanneksi varapuheenjohtajaksi.

Lisäksi valtuusto vahvisti äänestysaluejaon muuttamisen. Seuraavissa vaaleissa Janakkala on jaettu kahteen äänestysalueeseen, kun tähän asti alueita on ollut kuusi. HäSa