Kanta-Häme

Janakkalan valtuustolla ennätyslyhyt kokous

Janakkalan valtuuston maanantainen kokous oli lähihistorian lyhin. Se kesti vajaat 15 minuuttia.

Asialistakin oli lyhyt, ja jokainen asia nuijittiin päätetyksi ilman keskustelua. Yksikään valtuutettu ei jättänyt edes valtuustoaloitetta.

Virkoja järjesteltiin uudestaan

Valtuusto valitsi Janakkalan uudeksi talous- ja hallintojohtajaksi nykyisen talousjohtajan Jenni Jokelan. Hän saa siis talousjohtajan tehtävien lisäksi hoitaakseen ison osan hallintojohtajan tehtävistä.

Muutos toteutetaan, koska aikaisempi hallintojohtaja Matti Korkala siirtyi Hämeenlinnan kaupungin palvelukseen. Kahden viran yhdistäminen tuo kunnalle noin 60 000 euron vuotuisen säästön.

Talous- ja hallintojohtaja ei kuitenkaan toimi sihteerinä valtuuston eikä kunnanhallituksen kokouksissa, kuten hallintojohtaja aiemmin toimi. Sihteerinä toimii uusi hallintosihteeri Katri Ranta, jonka toimenkuvaan kuuluu palvelusihteerin tehtäviä sekä joitakin hallintojohtajalle aiemmin kuuluneita töitä.

Valtuusto päätti lisäksi eräistä hallintosäännön muutoksista, jotka liittyivät toteutettuihin virkajärjestelyihin.

Tilintarkastaja kuudeksi vuodeksi

Valtuusto valitsi kunnalle myös uuden tilintarkastajan.

Janakkalan tilit on tarkastanut vuodesta 2013 lähtien KPMG:n Julkishallinnon palvelut. Sen toimikauden oli määrä jatkua vuoden 2016 loppuun, mutta kunnan tarkastuslautakunta esitti uuden valintaa jo tässä vaiheessa.

Tästäkään asiasta ei keskusteltu valtuustossa, mutta tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Marja Oksanen (vihr.) kertoi Hämeen Sanomille kokouksen jälkeen, ettei yhteistyö KPMG:n kanssa ole sujunut toivotulla tavalla.

– Sopimusta KPMG:n kanssa ei ole vielä allekirjoitettu, joten siitä voidaan vielä päästä eroon, Oksanen sanoo.

Kuntapro kilpailutti tilintarkastajan valinnan. Tarjouksen jätti määräaikaan mennessä kaksi tarjoajaa: BDO Audiator ja Pricewaterhouse Coopers, ja BDO:n tarjous oli kokonaistaloudellisesti edullisempi.

Valtuusto valitsi uudeksi tilintarkastajaksi siis tarkastuslautakunnan ehdottaman BDO Audiatorin vuosiksi 2014–2019.

– Uutta on se, että tilintarkastajan kausi kestää yli valtuustokauden eli kuusi vuotta, joka on maksimiaika, Oksanen sanoo.

Palvelutalosäätiölle takaus

Valtuusto päätti antaa 220 000 euron omavelkaisen takauksen Janakkalan Palvelutalosäätiölle. Säätiö on päättänyt kilpailutuksen jälkeen ottaa 220 000 euron lainan Kuntarahoitukselta.

Säätiö tarvitsee 150 000 euroa, koska yksi vanha kertamaksulaina lankeaa maksettavaksi joulukuussa. Lisäksi säätiö käyttää 70 000 euroa Honkakodin sprinkleröintiin. Sprinkelit asennetaan kehitysvammaisten asumis- ja palveluyksikköön pelastusviranomaisten vaatimuksesta.

Valtuustosalin virkamiesten joukossa oli maanantaina Katri Rannan lisäksi toinenkin uusi kasvo: kunnan uusi henkilöstöjohtaja Kristiina Hämäläinen. Hän aloitti Janakkalan palveluksessa kesäkuussa. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic