Kanta-Häme

Janakkalan yrittäjät halusivat, että lauantain messuilla on toimintaa: "Konkarit ja nuoret voivat saada toisiltaan kannustusta ja ideoita"

Janakkalalaiset yrittäjät tahtovat tuoda eri-ikäisiä esille ja yhteen. Lauantain tapahtumasta pyritään saamaan perinne.
Koordinaattorit Elina Lintula (vas.) ja Petra Pulkkinen valmistelivat perjantaina Turengin liikuntahallia messukuntoon.

Paikalliset yrittäjät esittelevät toimintaansa Janakkala-messuilla lauantaina. Turengin liikuntahallilla on koolla noin 40 yrittäjän joukko.

– Varmaan kautta historian on jonkin näköistä markkinaa Janakkalassa ollut, mutta tähän tyyliin tämä on ensimmäinen laatuaan, arvioi Petra Pulkkinen, toinen messujen koordinaattoreista.

Kollega Elina Lintula kertoo, että yrittäjien keskuudessa messuille oli selvästi tarvetta ja kysyntää.

– On ideoitu, että nämä olisivat mahdollisimman toiminnalliset messut. Osastoilla tapahtuu monenmoista, Lintula valottaa.

Tarjolla on muun muassa liikuntahetkiä, kampausnäytös, muotia, pehmolelujen hoitoklinikka, poniratsastusta sekä raha- ja vakuutusasiaa.

Vinkkejä sisustukseen saa myös kohteesta otetun valokuvan perusteella ja itsensä voi ikuistaa ammattikuvaajan pop up -pisteellä. Janon ja nälän torjunta on myös järjestetty.

– Väkimäärää en osaa yhtään arvioida, mutta toivon mukaan tästä tulee jatkuva, jokasyksyinen tapahtuma, Lintula sanoo.

Messujen taustalla on J2-hanke, jonka slogan on ”Janakkala toiseen ja yrittäjät yhteen”. Hankkeessa on iso rooli 4H-yhdistyksellä ja sitä myötä nuorilla yrittäjillä, joita on tulossa myös messuille.

– Konkariyrittäjät ja nuoret voivat saada toisiltaan kannustusta ja ideoita. Sitä koetetaan edistää, Petra Pulkkinen sanoo.

Janakkalalaisyrittäjien messuviikonloppu alkoi jo perjantaina iltatapahtumalla, jossa oli puhumassa tv-juontaja ja luova johtaja Henkka Hyppönen.

– Lähtökohta on, että yritykset tekisivät yhteistyötä, oppisimme tuntemaan oman paikkakunnan yritystarjontaa ja kohtaamaan muita yrittäjiä, Pulkkinen selvittää.

Perjantai-illan yhteydessä järjestettiin myös työpaja, jossa yrittäjät löivät päänsä yhteen Janakkalan kunnan elinvoimatiimin kanssa.

– He saivat tuottaa ajatuksia, millä tavalla Janakkala voitaisiin muuttaa yrittäjyysmyönteisestä yrittäjyysaktiiviseksi kunnaksi. Illassa oli asiaa, mutta myös viihdettä ja visioita, Pulkkinen maalailee. HäSa

Janakkala-messut Turengin liikuntahallilla lauantaina 8.9. kello 10–14.