fbpx
Kanta-Häme

Janakkalassa hitunen kasvua luottokantaan

Janakkalan Osuuspankin luottojen kasvu on hyytynyt muiden pankkien tapaan. Pankki sai viimeisen vuoden aikana 60 miljoonan euron uusluotonannolla runsaan prosentin luottokannan kasvun.

Osuuspankin luottojen kasvu oli samalla tasolla vuonna 2014. Tuolloin luottokanta kasvoi 1,3 prosenttia.

– Asuntoja kyllä Janakkalaan rakennetaan, mutta asuntokauppa käy verkkaisesti, toimitusjohtaja Vesa Lehikoinen toteaa.

Janakkalan Osuuspankin talous on muuten kunnossa. OP-ryhmän omistusjärjestelyt ja Janakkalan osuuspankin tuotto-osuusanti nostivat sen vakavaraisuuden lähes 70 prosenttiin. Kun kevään anti merkittiin loppuun, pankki aloitti uuden annin myynnin.

Pankki ilmoittaa, että sen asiakasmäärä on kasvanut tänä vuonna 500:lla. Alkuvuoden liikevoitto oli 3,6 miljoonaa euroa, samalla tasolla kuin viime vuonna.

Uuden toimitusjohtajan valinnan osuuspankki on aloittanut jo nyt. Uusi toimitusjohtaja aiotaan valita jo ensi vuoden alkupuoliskolla.

Nykyinen toimitusjohtaja Vesa Lehikoinen jää eläkkeelle keväällä 2017, jolloin hän täyttää 63 vuotta.

– Olemme viime vuosikymmenen aikana huomanneet, että mitä huolellisemmin sukupolvenvaihdokseen paneutuu, sitä paremmin se onnistuu, pankin hallintoneuvoston puheenjohtaja Heikki Salmi sanoo.

Lehikoiselle tulee täyteen 20 vuotta pankin toimitusjohtajana. OP-ryhmässä hän on työskennellyt kaikkiaan 39 vuotta. HäSa

Menot