Kanta-Häme

Janakkalassa joko laajennetaan nykyistä uimahallia tai rakennetaan kokonaan uusi

Janakkalan tekla päätti, että uimahalliasiassa pidetään mahdollisena vielä molemmat vaihtoehdot.
Janakkala suunnittelee Tervakosken uimahallin uudistamista. Kuva: Juhani Salo, arkisto

Janakkala suunnittelee Tervakosken uimahallin uudistamista. Tekninen lautakunta (tekla) päätti tiistaina esittää, että asiaa valmistellaan kahden mallin mukaan.

Vaihtoehdot ovat joko kokonaan uusi halli nykyisen uimahallin paikalle tai sitten vanhan uimahallin peruskorjaus ja laajentaminen.

Laajennusosaan tulisi terapia-allas, jota janakkalalaiset ovat kovasti toivoneet. Toive tuli esiin kunnan viime talvena järjestämässä kyselyssä.

Nykyään uimahallissa on 25-metrinen uima-allas, opetusallas ja poreallas.

Vuonna 1973 rakennettu uimahalli kaipaa uudistamista, sillä sen allasrakenteet ovat alkuperäiset. Uimahallia on korjattu aiemminkin kahteen otteeseen: vuonna 1997 tehtiin peruskorjaus ja 2003 uusittiin vesikattoa.

Uimahallin rakennutti alun perin Tervakoski oy.

Uimahallikysymyksessä on mietitty useita vaihtoehtoja. Yhdessä vaiheessa mahdollisena pidettiin sitäkin, että uimahalli sijoitettaisiin tulevan koulukeskuksen yhteyteen, mutta ajatuksesta on luovuttu.

Kuntalaiskyselyyn vastanneista enemmistö piti parhaana vaihtoehtona nykyisen hallin laajennusta ja peruskorjausta.

Uimahallin uudistaminen on välttämätöntä muun muassa siksi, että uima-altaiden alkuperäiset betonirakenteet ovat vaurioituneet. Lisäksi kuluneet pinnat ovat jo huonontaneet hygienian tasoa.

Sekä talotekniikka että uima-allastekniikka kaipaavat uudistamista. Myös esteettömyydessä on parantamisen varaa.

Peruskorjaus ja noin 515 neliömetrin laajennus tulevat maksamaan arviolta 7,9 miljoonaa euroa. Tästä laajennuksen osuus on noin 2,4 miljoonaa euroa.

Vastaavanlaisen uudisrakennuksen kustannusarvio olisi noin 9,6 miljoonaa euroa.

Tekninen johtaja esitti lautakunnalle, että asiassa edettäisiin peruskorjaus- ja laajentamisvaihtoehdon mukaisesti, mutta tekla siis päätti pitää molemmat vaihtoehdot vielä mahdollisina.

Seuraavaksi asia menee kunnanhallituksen käsiteltäväksi. HÄSA

Päivän lehti

23.1.2020