fbpx
Kanta-Häme

Janakkalassa moni konkarikin miettii vielä ehdokkuutta

Moni janakkalalainen valtuutettu pohtii edelleen, asettuako ehdolle syksyn kunnallisvaaleissa. 43:sta valtuutetusta 20 on ilmoittanut tähän mennessä pyrkivänsä jatkokaudelle.

Nämä 20 ovat vastanneet Hämeen Sanomien sähköpostikyselyyn joko aivan äskettäin tai jo huhtikuussa.

Ainakin neljä luopujaa

Neljä vastaajaa on ilmoittanut, ettei lähde enää ehdolle. Jaana Lamberg (kesk.) ja Helena Puistola (vas.) ilmoittivat tämän jo keväällä, ja nyt alkusyksystä ei-jatkajien joukkoon ovat liittyneet Riikka Aronen (kok.) ja Tiina Hiidenkari (kok.), molemmat ensimmäisen kauden valtuutettuja.

Pitkäaikaisista valtuutetuistakin osa on vielä epävarmoja tai jättänyt vastaamatta kyselyyn. Jotkut ovat ilmoittaneet, että he kertovat suunnitelmistaan vasta myöhemmin.

Tähän ryhmään kuuluvat demareista Soini Aho, Heikki Ahonen, Kalevi Ilmarinen ja Esa Pohjantähti.

Pohdinta monella kesken

Keskustasta päättämättömien tai vastaamattomien konkarien joukkoon kuuluvat Sirpa Autio, Irja Pynnönen, Osmo Tokeensuu ja Markku Virtanen.

Vasemmistoliiton Esko Helle ei ole vastannut kyselyihin. Jaana Kivistö ja Ari-Pekka Jaatinen ovat ilmoittaneet, etteivät ole vielä tehneet päätöstä jatkokaudesta.

Monen tavoitteena jatkokausi

Demariryhmä on nykyisen valtuuston suurin. Sen 13 jäsenestä ainakin seitsemän on mukana vaaleissa. He ovat: Tomi Lindstén, Satu Koskela, Reijo Löytynoja, Piia Nylund, Raija Ranta-Porkka, Titta Rissanen ja Heikki Salmi.

Keskustan 10-henkisestä ryhmästä ainakin kolme on mukana: Mikko Kautto, Merja Taponen ja Päivi Välilä.

Kokoomuksen ryhmässäkin on kymmenen jäsentä, ja heistä ainakin viisi on mukana vaalitaistossa. He ovat Irmeli Elo, Jussi Mattila, Kari Saarinen, Sanna Selin ja Esa Silvennoinen.

Vasemmistoliiton viidestä valtuutetusta on tähän mennessä ilmoittanut halunsa jatkokaudelle vain Marko Vilkman.

Vihreiden ryhmässä ei näy kyllästymisen merkkejä, sillä kaikki kolme valtuutettua Anssi Lepistö, Piia Marttinen ja Petri Ojanen ovat ilmaisseet halunsa jatkokaudelle. Samoin jatkoon pyrkii kristillisdemokraattien ainoa valtuutettu Mirja Pöhö.

Demarit julkistivat nimiä

Turengin demarit julkisti maanantaina ehdokasnimiä, vaikka listaa täydennetäänkin vielä. Lisäksi Janakkalan demarien nettisivulla on alustava ehdokaslista.

Näillä listoilla on mainittujen ehdokkaiden lisäksi seuraavat nimet:

Siivooja Satu Akbay, eläkeläinen Pekka Ahtila, metallimies Jarmo Forss, apupinnoittaja Jani Eronen, tietopalvelusihteeri Anne Heikkinen, eläkeläinen Lars Helenius, hortonomi Pertti Helminen, työsuojeluvaltuutettu Tero Kekki, varastonhoitaja Sami Kettunen, eläkeläinen Sirpa Kiukkonen, liittosihteeri Rauno Kurki, jäätelötyöntekijä Ritva Laamanen, postinjakaja Tapani Lehtovaara, prosessityöntekijä Niko-Veikko Leppänen, käytöntarkkailija Paula Lindholm, yliasentaja Markku Puhakainen, kiinteistönvälittäjä Jaana Sorsa, perhepäivähoitaja Nina Tarino, yrittäjä Juha Tikkala, ajomestari Esa Vanhakoski ja palveluohjaaja Mikko Viskari.

Näistä nimistä Rauno Kurki on tuttu ennestään, sillä hän on istunut valtuutettuna jo neljä kautta, mutta piti paussia meneillään olevan vaalikauden. (HäSa)

Menot