Kanta-Häme Janakkala

Janakkala ryhtyy jakamaan koululaisille ruokapaketteja – Sisältää "kunnon kouluruoan" kahdeksi viikoksi

Hämeenlinnassa harkitaan, Hattulassa ei suunnitelmia.
Janakkalan ruokapaketit sisältävät kouluruokaa. Kuvituskuva: Tomi Vuokola

Janakkalan kunta aloittaa ensi viikolla kouluruokapakettien jakamisen koululaisille. Oppilaskohtaiset paketit sisältävät ruoka-aineet kotona valmistettaviin tai lämmitettäviin aterioihin noin kahdeksi viikoksi kerrallaan.

Paketteja jaetaan peruskoululaisille ja lukiolaisille.

Asiasta lähetetään koteihin ruokapaketin tilauskysely. Ruokapakettien jako suunnitellaan loppuviikosta, kun tiedetään miten paljon niille on kysyntää.

 

Kunnan viestintäpäällikkö Leena Joutsenniemi kertoo, että pakettien tarkempi sisältö on vielä työn alla.

– Niihin tulee ihan kunnon kouluruokaa, kuten keitettävää tai lämmitettävää perunaa, pinaattilettuja, kasviksia ja varmaan jonkin verran eineksiäkin. Erikoisruokavalioiden osalta vielä selvitellään.

Pakettien mukaan tulee reseptejä tai valmistusohjeita, joiden avulla ainakin isommat koululaiset voivat valmistaa ruoan itse.

 

Hämeenlinnassa päätöstä ruokapakettien jakamisesta tai kouluruokailun järjestämisestä etäopetuksessa oleville ei ole vielä tehty. Opetustoimenjohtaja Mika Mäkelä kertoo, että asiaa selvitetään.

– Asiasta on puhuttu ja sitä mietitään tällä viikolla vielä sosiaalitoimen kanssa.

Mäkelä kertoo, että koulutoimelle ei ole kantautunut palautetta tai pyyntöjä ruokailun järjestämisestä. Myöskään lähiopetukseen oikeutettujen pikkukoululaisten ja erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden määrä ei ole kasvanut, mikä voisi kertoa kouluruokailun järjestämisen tarpeesta.

– Ei ole ollut havaittavissa, että lapsia olisi lähetetty kouluun vain ruokailun vuoksi. Ylipäätään kouluruokailun järjestämiseen liittyen on tainnut tulla yksi palaute.

Hämeenlinnassa lähiopetukseen on tällä viikolla osallistunut keskimäärin 130 oppilasta päivittäin. Lähiopetukseen on ilmoitettu 243 oppilasta.

Hattulassa ei ole toistaiseksi suunnitelmia kouluruokailun järjestämisestä, kertoo sivistysjohtaja Juha Wihersaari. HäSa

 

Päivitetty 25.3. kello 13:20: lisätty Joutsenniemen kommentit ja tiedot Hämeenlinnasta ja Hattulasta.

Päivän lehti

6.4.2020