Kanta-Häme Janakkala

Janakkalassa tapahtumarikas viikonlopun aloitus: törmäys puuhun, keulimiskolari ja hurautus pientareelle

Kuva: Kimmo Penttinen
Kuva: Kimmo Penttinen

Poliisi sai perjantaina puolenpäivän aikoihin hätäkeskukselta ilmoituksen, että Janakkalassa Rytkösentorilla nainen oli ajanut autollaan ulos tieltä.

Partiolle selvisi, että viisikymppinen nainen oli ajautunut tien sivuun, jossa hän oli törmännyt puuhun. Auto vaurioitui törmäyksessä, ja sen turvatyynyt laukesivat.

Naiskuski puhalsi seulonta-alkometriin 2,76 promillea. Hänestä otettiin verikokeet veranalkoholipitoisuuden selvittämiseksi tapahtumahetkellä.

Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon

Törmäys moottoripyörällä keulien

Moottoripyörä ja henkilöauto kolaroivat perjantaina iltapäiväneljän aikaan Janakkalassa Sokeriportin ja Potkuriportin risteyksessä.

Poliisipartio sai tapahtumapaikkatutkinnassa selville, että noin 70-vuotias miesautokuski oli kääntynyt tasa-arvoisessa risteyksessä Potkuriportilta vasemmalle Sokeriportille.

Samanaikaisesti oikealta Sokeriporttia oli tullut nuori mies moottoripyörällä etupyörä ylös nostettuna vasenta ajokaistaa käyttäen.

Moottoripyörä törmäsi henkilöauton oikeaan etukulmaan, minkä seurauksena moottoripyörän kuljettaja lensi katuun. Moottoripyörän kuljettaja loukkaantui törmäyksessä ja hänet kuljetettiin sairaalaan.

Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena molempien osalta.

Vastaantulevien kaistan yli pientareelle

Poliisi sai lauantaina puolenyön aikaan ilmoituksen hätäkeskukselta, että Janakkalassa Helsingintiellä henkilöauto on ajautunut ulos tieltä ja yksi henkilö on auton luona.

Poliisipartio tapasi 37-vuotiaan miehen auton vierestä. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 2,26 promillea, ja hänelle tehty huumepikatesti osoitti kannabiksen käyttöä. Lisäksi miehen ajo-oikeus oli vanhentunut.

Partiolle selvisi, että auto oli ajautunut vastaantulevien kaistan yli pientareelle.

Mies otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen. Tämä lisäksi hänen epäillään syyllistyneen huumausaineen käyttörikokseen, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Poliisilla kiireinen vuorokausi

Hämeen poliisilla oli kaikkinensa työtäyteinen vuorokausi. Partioilla oli tehtäviä yhteensä 343, joista yövuoron aikana hoidettiin 180 tehtävää.

Päihtyneitä ja häiriköitä päätyi putkaan toistakymmentä.

Päivän lehti

8.7.2020