Kanta-Häme

Janakkalassa vaikuttanut Erja Vanhatalo palkittiin vuoden lääkärikouluttajana

Yleislääketieteen erikoislääkäri Erja Vanhatalo on palkittu vuoden 2018 lääkärikouluttajana

Janakkalalaisille tutuksi tullut yleislääketieteen erikoislääkäri Erja Vanhatalo on palkittu vuoden 2018 lääkärikouluttajana.

Valinnan teki Nuorten Lääkärien Yhdistys.

– Vanhatalo osaa tukea nuorta lääkäriä juuri oikealla tavalla, jättäen kuitenkin yksilön omalle ajattelulle tilaa. Vanhatalo toimii nuorten lääkärien tuutorina ja häntä pidetään innostavana ohjaajana ja kouluttajana. Vanhatalo on kerännyt kiitosta toiminnastaan Janakkalassa sekä Turengin ja Tervakosken terveysasemien koulutusvastaavana, yhdistyksen tiedotteessa todetaan.

Yhdistys palkitsi myös vuoden 2018 nuoren kliinisen tutkijan. Hän on Sirkku Setänen.

Setänen on väitellyt pikkukeskosten pitkäaikaiskehityksestä ja sen ennustamisesta keväällä 2016 vastaväittäjänsä kunniamaininnalla.

Vuoden nuori kliininen tutkija -palkinto myönnetään vuosittain merkittävää kliinistä tutkimustyötä tekevälle lääketieteen lisensiaatille tai tohtorille, jonka valmistumisesta lisensiaatiksi on 10 vuotta tai vähemmän.

Nuorten lääkäreiden koulutuspäivät järjestettiin Helsingin Katajanokalla. Valtakunnallinen tapahtuma on Suomen suosituin vastavalmistuneiden lääkärien kohtauspaikka, joka kokoaa vuosittain yhteen 550 nuorta lääkäriä. Tapahtuman teema oli Hyvinvoiva lääkäri.

Päivän lehti

28.1.2020