Kanta-Häme

Janakkalassa voi hakea tonttia ja rakennuslupaa sähköisesti – Suurin osa kunnan tonteista on jo palvelussa

Sähköiset palvelut lisääntyvät Janakkalan kunnassa.
Kuva: Riku Hasari

Janakkalassa voi nyt hakea tonttia, rakennuslupaa ja vaikkapa esimerkiksi purkulupaa sähköisessä palvelussa

Janakkalassa otettiin viime keväänä käyttöön sähköinen karttapalvelu, joka on nyt laajennettu sähköiseen tonttihakuun sekä lupa-asiointipalveluun.

Omakotitonteista löytyy jo suurin osa palvelusta, ja listaus täydentyy jatkossa. Palvelussa näkee ajantasaisen tonttitilanteen ja tonttitiedot hintoineen ja rakennustapaohjeineen. Tontteja pääsee tarkastelemaan kuka tahansa, mutta tonttihakemuksen täyttäminen vaatii rekisteröitymisen.

Kunta harjoitteli omilla kohteillaan

Kesän ja alkusyksyn ajan on kunnassa harjoiteltu sähköistä rakennuslupa-asiointia, ja järjestelmässä on myönnetty jo kaksi rakennuslupaa. Ne ovat koskeneet kunnan omaa rakentamista eli Tervakosken liikuntahallia ja Tervakosken terveysasemaa.

Sähköinen lupapalvelu parantaa rakennusvalvonnan saavutettavuutta aukioloajoista riippumatta. Rakentaja ja muut rakennushankkeeseen liittyvät toimijat saavat palvelussa suunnittelun lähtötietoja, voivat lähettää lupahakemuksen tai ilmoituksen sekä kommunikoida toimijoiden kanssa rakennushankkeen eri vaiheissa.

Sähköisessä lupapalvelussa voi hakea lupaa useimpiin rakentamista koskeviin hankkeisiin, esimerkiksi rakennuslupaa, toimenpidelupaa, purkulupaa tai jatkoaikaa rakentamiselle. Palvelussa voi seurata lupahakemuksen käsittelytilannetta sekä lisätä hakemukseen muun muassa liitteitä.

Palvelu löytyy osoitteessa https://kartta.janakkala.fi/ePermit/ HäSa