Kanta-Häme

Jani Koskinen sai Aku-patsaan

Teatterikerhon vuotuinen tunnustuspalkinto luovutettiin Jani Koskiselle viime lauantaina Päänäyttämöllä. Rauman ja Tampereen teattereissa kannuksensa hankkinut Koskinen tuli Hämeenlinnaan yhdeksän vuotta sitten ja on valloittanut yleisön sydämet myös täällä Vanajan rannoilla. Myös musiikin parissa ammatikseen puuhannut mies tunnetaan ennen muuta muhkeasta lauluäänestään ja lannistumattoman iloisesta luonteestaan.
 
– Hämeenlinnan vuosissani on koko ajan kulkenut rinnakkain kaksi erilaista tasoa, Koskinen pohtii.
 
– Yhteiskunnan taloudellinen tilanne ja uuden teatteritalon rakentaminen ovat tuoneet mukanaan myllerrystä ja epävarmuutta, mutta toisaalta kasvattaneet yhteishenkeä ja uskallusta. Tonen puoli asiasta nimittäin on sitten se, että toisiamme tukien olemme mielestäni tehneet mahtavia juttuja.

Liikuntaa ja lepoa

Yksi mieleenpainuvimmista produktioista Koskiselle on ollut suurella intohimolla toteutettu Teuvo-musikaali, jonka kenraaliharjoituksessa näyttelijä katkaisi jalkansa. Onnekseen hän pääsi mukaan taas menestysmusikaalin syksyn esityksiin. Toinen huippuhetki oli Villit vuodet -musikaali, joka jatkoi pitkään elämää myös Hämeenlinnan ulkopuolella.
 
Nyt näyttelijä aikoo jättää Hämeenlinnan teatterilavan kahdeksi vuodeksi. Hän tekee kesällä pääroolin Olavi Virta -musikaalissa Lappeenrannassa, mutta sen jälkeen keikkakalenteri on jätetty avoimeksi. Koskisella on ollut monta rautaa tulessä, sillä teatterin lisäksi hän on tehnyt soittokeikkoja ja työskennellyt ravintolayrittäjänä.
 
– Jään eräänlaiselle virkavapaalle. Nyt on sellainen akkujen lataamisen paikka, jota olen pitkään suunnitellut, Koskinen kertoo.
 
– Olen tässä sivussa opiskellut liikunta-alaa sekä personal traineriksi ja etenen sillä saralla eteenpäin. Haluan vetää henkeä, mutta en missään mielessä ole häipymässä Hämeenlinnan teatterista, joka on minulle kuin toinen koti. Tosin eihän sitä koskaan tiedä, mitä kahdessa vuodessa tapahtuu.