Kanta-Häme

Janne Auvisesta Verkatehtaan uusi toimitusjohtaja: "Miksi sitä lähtisi ehjää korjaamaan?"

Verkatehtaan tuleva toimitusjohtaja Janne Auvinen etsii asuntoa Hämeenlinnasta, sillä uusi pesti alkaa epävirallisesti jo elokuussa. Olen äärimmäisen innoissani ja motivoitunut, sanoo Tampereella syntynyt ja yli puolet elämästään Turussa asunut teatteritaiteen maisteri. Kuva: Riku Hasari
Verkatehtaan tuleva toimitusjohtaja Janne Auvinen etsii asuntoa Hämeenlinnasta, sillä uusi pesti alkaa epävirallisesti jo elokuussa. Olen äärimmäisen innoissani ja motivoitunut, sanoo Tampereella syntynyt ja yli puolet elämästään Turussa asunut teatteritaiteen maisteri. Kuva: Riku Hasari

Verkatehdas on sen tulevalle toimitusjohtajalle rakenteita myöten tuttu paikka. Viisitoista vuotta sitten Janne Auvinen kuului esitystekniikan suunnitteluryhmään, kun kokous- ja kulttuurikeskusta vasta suunniteltiin.

– Silloin pohdin, että tästä tulee ihan poikkeuksellisen hieno ja toimiva kokonaisuus, muistelee Auvinen.

Hänen mielestään paras kehu kulttuurin monitoimitalolle on, että siellä haluaisi olla itse töissä.

– Minulla on osunut 30 vuoden aikana uralle kaksi sellaista paikkaa. Toisessa olen ollut ja toiseen tulen nyt.

Janne Auvinen on työskennellyt viimeiset seitsemän vuotta Turun Logomon tapahtumajohtajana.

 

Verkatehdas oy:n toimitusjohtajan paikkaa haki 21 hakijaa, joista haastateltiin kahdeksan. Lopputesteihin ja haastatteluihin valittiin kolme.

– Verkahtehdas on Suomen johtavia tapahtumataloja ja hallitus on vakuuttunut, että Jannen valinnalla myös sen tulevaisuus on turvattu, sanoo Verkatehdas oy:n hallituksen puheenjohtaja Eero Holstila.

Hämeenlinnan kaupunkikonserniin kuuluvan yhtiö tuottaa vuosittain sata kulttuuritapahtumaa ja yli 200 erikokoista yritystapahtumaa. Verkatehtaan alueen talouden yhteenlaskettu volyymi on noin 25 miljoonaa euroa vuodessa.

Auvinen aloittaa uudessa tehtävässä marraskuun alussa, kun nykyinen toimitusjohtaja Jouko Astor jää eläkkeelle.

– En näe mitään syytä hakea jotakin suurta muutoksen tuulta, kun kaikki on hyvin. Miksi sitä lähtisi ehjää korjaamaan, sanoo Auvinen.

 

Vauhdilla muuttuva toimintaympäristö vaatii kuitenkin jatkuvaa hereillä oloa. Kuinka Verkatehdas pärjää kilpailussa, kun suuremmat kaupungit rakennuttavat jättimäisiä tapahtuma-areenoja?

– En näe tätä oikeastaan minkäänlaisena huolena, mutta kyllä se töitä teettää, vastaa Auvinen.

– Omaleimaisuus ja helppo lähestyttävyys ovat oikeasti Verkatehtaan valtteja.

 

Verkatehtaan ja Vanajaveden väliselle alueelle on vuosia toivottu uutta paviljonkirakennusta, mutta viimeksi viime marraskuussa kaupunginhallitus pyyhkäisi sen pois budjetista.

– Neuvottelut rahoitusmallista ovat koko ajan käynnistä. Lähdemme siitä, että paviljonki tulee rahoitusratkaisun saamaan, kertoo Holstila.

Tulevaa toimitusjohtajaa paviljonki kutkuttaa myös akateemisessa mielessä. Hänellä on parhaillaan työn alla väitöskirja toiminnallisista tapahtumatiloista.

– Paviljongin mahdollistamat asiat tälle yhteisölle ja tälle talolle on hyvin kiinnostava aihe allekirjoittaneelle. Miten tehdä Hämeenlinnasta kongressikaupunki, sanoo Auvinen.

 

Janne Auvinen siirtyy Logomosta Verkatehtaalle jo elokuun puolivälissä Jouko Astorin valmennukseen ja aisapariksi. Astor on ollut Verkatehtaan toimitusjohtajana sen alusta lähtien eli 12 vuoden ajan.

– En ota suorituspaineita, nauraa Auvinen. HÄSA

Janne Auvinen

Syntynyt Tampereella 1965.

Teatteritaiteen maisteri, tekee parhaillaan väitöskirjaa Aalto-yliopistoon tapahtumatilojen suunnittelusta ja toiminnallisista tapahtumatiloista.

Esitystilasuunnittelija, osallistunut useiden kulttuurilaitosten toiminnalliseen suunnitteluun ulkomailla ja Suomessa, esim. Suomen kansallisteatteri, Musiikkitalo, Logomo ja Verkatehdas.

Työskennellyt vuodesta 2012 Turussa kulttuuri-, viihde- ja tapahtumakeskus Logomon tapahtumajohtajana.

Vaimo ja kolme aikuista lasta.

Vanhemmat ohjaaja Vili Auvinen ja näyttelijä Eila Roine.

Esiintyi ensimmäisen kerran televisiossa muutaman kuukauden ikäisenä Heikki ja Kaija -sarjan ensimmäisessä jaksossa, jossa hänet kastettiin.

 

Päivän lehti

28.1.2020