fbpx
Kanta-Häme

Janne saa sittenkin tänään lakkinsa – Yli kymmenvuotinen perinne oli jo vaarassa katketa

Sibeliuksen patsas lakitetaan tänään kello 17.30 Hämeenlinnan Sibeliuksenpuistossa.
Kuva: TA = Terho Aalto
Arkistokuva. Kuva: Terho Aalto

Hämeenlinnan Sibelius-patsas saa tänäkin vappuna lakin kutreilleen. Toistakymmentä vuotta vanha perinne oli vaarassa katketa tänä vuonna.

Viime vuosina lakituksen on hoitanut Sibelius-seura yhdessä Hämeen ammattikorkeakoulun, Hämeenlinnan insinööriopiskelijoiden sekä Hämeenlinnan tradenomiopiskelijoiden kanssa.

Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan toiminnanjohtaja Aleksi Kurvi viestitti Hämeen Sanomille, ettei opiskelijakunnalla ole tänä vuonna resursseja suunnitella kyseistä vapputapahtumaa.

Lakitusperinne oli siis vaarassa  katketa.

– Janne saa tänäkin vuonna lakin päähänsä, lupaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio.

Lakitustilaisuus järjestetään kiitos kansalaisaktiivisuuden.

– Huolestunut kansalainen otti yhteyttä, että eihän perinnettä voi katkaista. Lähdimme selvittämään asiaa. Muutama ihminen tässä on soitellut ja järjestellyt. Nyt näyttää siltä, että tapahtuma syntymässä, Rautio kertoo iltapäivälllä kello kolmen aikaa.

Rautio kertoo, että lakin he saivat Insinööriliiton oppilaskunnalta tänä aamuna. Tikapuut ja megafoni ovat vielä etsinnässä, mutta muuten tapahtumaa varten alkaa olla valmista.

– Hämeessäkin saadaan aikaiseksi, kun toimeen tartutaan. Katsotaan miten pieni tai iso tapahtumasta tulee. Kello 17.30 kokoonnutaan ja laitetaan jollain opilla lakki päähän, Rautio nauraa.

Mutta entä jos kansalainen ei olisi ollut Rautioon yhteydessä ja lakitusperinne olisi tänä vuonna katkennut?

– Aina perinteen voi aloittaa uudestaan, mutta kivahan se on, jos pystytään pitämään näitä perinteitä yllä. Toivottavasti tulee paljon ihmisiä. Tässä näkee, onko tämä tärkeä juttu vai ei, Rautio sanoo hyväntuulisena.

Sibelius-patsaan lakitus tänään 30.4. kello 17.30 Sibeliuksen puistossa.

Menot