Kanta-Häme Hämeenlinna

Jaossa 2 000 euroa: Koronavirustuen haku aukesi yksinyrittäjille Kanta-Hämeessä – Näiden ehtojen pitää täyttyä

Kaikkiaan tukea varten on varattu runsaat 2,8 miljoonaa euroa Hämeenlinnassa. Hakua koordinoi elinkeinoyhtiö Linnan Kehitys.
Yksinyrittäjien tuki aukesi hakuun Hämeenlinnassa. Moni toimii pienyrittäjänä kampaamoalalla. Kuva: Tapio Tuomela
Yksinyrittäjien tuki aukesi hakuun Hämeenlinnassa. Moni toimii pienyrittäjänä kampaamoalalla. Kuva: Tapio Tuomela

Hämeenlinnan yksinyrittäjät voivat hakea torstaista lähtien tukea koronaviruksen aiheuttamien taloudellisten menetysten vuoksi.

Haku avattiin torstaiaamuna, ja Hämeenlinnassa sitä koordinoi paikallinen elinkeinoyhtiö Linnan Kehitys oy. Hakemuksen voi tehdä elinkeinoyhtiön verkkosivuilla, ja sivustolta löytyvät myös tarkat hakuohjeet.

Työ- ja elinkeinoministeriön ja Kuntaliiton laatimissa tukikriteereissä todetaan, että tuen saajan on oltava päätoiminen yksinyrittäjä, jonka kotipaikka on Hämeenlinnassa.

Yhtiön on pitänyt olla kannattava ennen koronavirusepidemiaa, mutta epidemia on merkittävästi heikentänyt yrityksen taloudellista tilannetta. Yhtiöllä ei myöskään saa olla verovelkaa.

Kukin hakija voi saada 2 000 euroa kertakorvausta, ja kaikkiaan tukea varten on varattu runsaat 2,8 miljoonaa euroa. Linnan Kehityksen tiedotteen mukaan tukea jaetaan enintään 1 410 yritykselle.

Myös muut kunnat avanneet

Myös Janakkalan kunta avasi torstaina avustushakunsa. Haku on Janakkalassa, kuten muissakin, auki elokuun loppuun. Kunnassa on tällä hetkellä varattu runsaat 612 000 euroa tukia varten. Kunnan yritykset voivat hakea tukea Janakkalan verkkosivuilta.

Yksinyrittäjien tuki on tullut haettavaksi puolestaan Riihimäellä alkuviikosta. Riihimäen kaupunki avasi oman vastaavan tukihakunsa pääsiäisen jälkeen.

Yritystuki on osa työ- ja elinkeinoministeriön maaliskuussa lanseeraamista taloudellisista avustuksista, joita luotiin koronavirusepidemian vuoksi. HäSa

Lue myös: Riihimäen kaupunki avaa yksinyrittäjien tuen haun pääsiäisen jälkeen – Avustus koskee myös freelancereita (11.4.2020)

 

Päivitetty 16.4. kello 11.22 tiedolla Janakkalan kunnan hausta. Otsikkoa päivitetty.