Kanta-Häme

Jaosto painoi hallihankkeelle jarrua

 

Verkatehdas oy:n suunnittelema tapahtumahalli ei ehkä etene niin nopeasti kuin yhtiössä on suunniteltu. Kaupunginhallituksen konsernijaosto haluaa, että myös vaihtoehtoiset ratkaisut selvitetään, samoin niiden kustannusvaikutukset.

Lisäksi jaoston päätöksessä todetaan, ettei hanke mahdu kuluvan valtuustokauden rahoitussuunnitelmaan. Yhtiö sai kuitenkin luvan jatkaa suunnittelua.

Verkatehdas oy on suunnitellut kahden tuhannen neliön suuruista paviljonkirakennusta. Hankkeen alustava kustannusarvio ilman arvonlisäveroa on 4,4 miljoonaa euroa.

Verkatehtaan toimitusjohtaja Jouko Astor perustelee hanketta sillä, että alueelta puuttuu suuri ja tyylikäs näyttely-, kongressi- ja juhlatoimintaan soveltuva tila.

Aiemmin tämäntyyppisiä tilaisuuksia järjestettiin Kulttuuritukussa, jota ei enää teatteriremontin jälkeen ole. Kun Hämeenkaari lähivuosina puretaan, keskustasta häviää viimeinen näyttelykäyttöön soveltuva halli.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan jo tulevana syksynä oli tarkoitus järjestää arkkitehtuurikilpailu, joka ratkaisee myös sen, minne päin Verkatehtaan aluetta tapahtumahalli sijoitetaan.

Tavoitteena oli hallin valmistuminen jo vuonna 2015.

Hankkeeseen tarvitaan kaupungin takaus. Siitä päättää kaupunginvaltuusto. (HäSa)

Hankkeeseen tarvitaan kaupungin takaus

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic