Kanta-Häme

Jari Koskinen jättää hyvästit politiikalle

Hämeenlinnalainen maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen (kok.) aikoo vetäytyä politiikasta tämän kauden jälkeen. Hän ei ole lähdössä ehdokkaaksi kevään eurovaaleihin, eikä myöskään vuoden kuluttua järjestettäviin seuraaviin eduskuntavaaleihin.
 
– Jokaisella on vain yksi elämä. Täytän ensi vuonna 55 vuotta ja jos vielä haluan tehdä jotain muuta, nyt on sen aika, Koskinen perustelee päätöstään Hämeen Sanomille.
 
Hän kieltää, että hänelle olisi jo jokin työpaikka mielessä ministerinpestin jälkeen.
 
– Ei minulla ole vielä selviä suunnitelmia. Katselen erilaisia vaihtoehtoja niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Yksi vaihtoehto on tietysti aina kotitilan viljely, mutta tässä on vielä toista vuotta aikaa miettiä näitä asioita, Koskinen toteaa.
 
Hänen mukaansa päätös lähteä politiikasta ei ollut erityisen vaikea.
 
– Eiköhän 30 vuotta politiikassa ole yhdelle miehelle riittävästi, Koskinen sanoo.
Koskinen aloitti vuonna 1981 Hauhon kunnanvaltuutettuna ja istuu tälläkin hetkellä Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa.
 
Hän toimi kansanedustajana vuosina 1996–2009, jolloin hän siirtyi Lontooseen Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin johtokunnan jäseneksi. Sieltä hän palasi Suomeen maa- ja metsätalousministeriksi kesäkuussa 2011. Koskinen on toiminut samassa tehtävässä myös aiemmin, vuoden verran Lipposen kakkoshallituksessa.
 
Ennen poliittista uraansa hän on työskennellyt muun muassa Hämeenlinnan seudun osuuspankin pankinjohtajana sekä HPK-edustusjääkiekkon toimitusjohtajana.
 
Koskinen ilmoitti tulevaisuudensuunnitelmistaan Hämeen Kokoomukselle pari viikkoa sitten.
 
– Ajattelin, että on reilua kertoa ajoissa. Sillä voi olla vaikutusta jonkun muun ehdokkuudelle, Koskinen sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

4.6.2020