Kanta-Häme

Jari Vainiolle Iittalassa Vuoden yrittäjä -palkinto

Iittalalaisen Hämeväri oy:n omistaja Jari Vainio palkittiin Kalvolan Vuoden yrittäjänä lauantaina Kalvolan ja Rengon Yrittäjien yhteisessä Yrittäjäjuhlassa Kutilan työväentalossa.

– Onhan tämä hieno asia ja arvostan sitä, mutta tällainen palkinto on tietysti helpompi saada näin pienellä paikkakunnalla kuin isolla, sanoo lauantaina myös 52-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Vainio vaatimattomana.

Oma herransa

Automaaleja ja -tarvikkeita myyvän yrityksen perusti vuonna 1987 neljä automaalaamoa. Jari Vainion isä Raimo Vainio oli yksi osakkaista.

Jari Vainio meni yritykseen värimyyjäksi. Osakas hänestä tuli 2001, ja 2006 hän osti yrityksen itselleen. Yritystään hän pyörittää yksin. Vaimo hoitaa paperityöt.

– Olen tykännyt, kun saa itse tehdä kaikkea. On myös tavallaan helpompaa, kun ei ole muita työntekijöitä, Vainio kertoo.

Hän kiertää automaalaamoasiakkaidensa luona viikoittain täydentämässä heidän varastojaan. Myyntituotteena ovat PPG-automaalit, jotka ovat markkinajohtaja Suomessa. Myyntialueena Vainiolla on Kanta-Hämeen lisäksi Etelä-Pirkanmaa ja Hyvinkään seutu.

Yrityksen liikevaihto on 450 000 euroa.

– Ala on hirveän kilpailtu, Vainio kertoo.

Kuntoilua päivittäin

Jari Vainion isoisä oli automaalari ja omisti automaalaamon. Vainion isä jatkoi maalaamon pitämistä veljensä kanssa.

Nyt Vainion automaalaamoa Iittalassa pitää Jari Vainion veli.

– Minunkin piti jäädä yritykseen, mutta se jäi, kun rupesin värimyyjäksi.

Iittalassa asuvan Jari Vainion perheeseen kuuluu vaimo sekä armeijassa ja koulussa olevat pojat.

Vainio on pyrkinyt jättämään työnteolta myös aikaa harrastukselle eli päivittäiselle kuntourheilulle. Siihen kuuluu kuntosalia, juoksua, hiihtoa ja lentopalloa, kertoo entinen seiväshyppääjä. (HäSa)

Päivän lehti

30.3.2020