Kanta-Häme

Jari Viita ostaa Allinnan

Allinnan montussa järjestetään Riihimäki-päivän disko.

Riihimäen kaupunki on myymässä Allinnan 426 000 euron hinnalla riihimäkeläisen Jari Viidan Viijari-yhtiölle.

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaasta rakennuksesta tehtiin kaupungille viisi tarjousta, joista halvin jäi 64 000 euroon. Tarjousten vertailua vaikeuttaa, että osa tehtiin sekä tontista että rakennuksesta ja osa vain rakennuksesta. Tontista olisi haluttu tehdä vuokrasopimus.

Teknisen lautakunnan hyväksymä Jari Viidan yhtiön tarjous edellyttää, että kaupunki ja ostaja teettävät yhdessä asemakaavamuutoksen. Kulttuuritoimintojen tontti muutetaan asumisen tontiksi. Myös muissa tarjouksissa esitettiin vastaavaa käyttötarkoituksen muuttamista.

Toiseksi korkeimman tarjouksen teki riihimäkeläinen Pasi Sormunen, joka tarjosi rakennuksesta ja tontista yhteensä 302 000 euroa. Lisäksi tehtiin kaksi noin 200 000 euron ja yksi 134 000 euron tarjous.

Kaupungingeodeetti Ari Vettenterä kertoo tarjousten tulleen kotimaasta ja kahden Riihimäeltä.

Talo vaatii remonttia

Riihimäen kaupunginvaltuusto sisällytti 560 neliömetrin suuruisen Allinnan 3000 neliön tontteineen myytävien kiinteistöjensä joukkoon tämän vuoden talousarviossa. Päätös myymisestä syntyi kesäkuussa siitä huolimatta, että rakennusta säilyttämään muodostui Pro Allinna -liike, joka tarjoutui ylläpitämään taloa ja sen kulttuuritoimintaa.

Allinnan kunnostus olisi tullut kaupungille liian kalliiksi. Kaupunki päätyi myymään miljoonaremonttia vaativan tilan, jolle ei löydetty käyttäjiä.

Vuonna 1919 valmistunut tanskalaista kartanotyyliä edustava rakennus ostettiin kaupungin omistukseen 50 vuotta sitten. Siinä on sen jälkeen toiminut lasimuseo, musiikkiopisto, taidegalleria ja ravintola.

Riihimäen tekninen lautakunta päätyi tiistai-iltaisessa kokouksessaan esittämään Allinnan myymistä eniten tarjonneelle. Lopullisen päätöksen tekee kaupunginhallitus. (HäSa)