Kanta-Häme

Järjestöfoorumi Raatihuoneella

Yhdeksäs Hämeenlinnan seudun Järjestöfoorumi järjestetään maanantaina Raatihuoneella kello 14–18. 

Foorumin teemana on järjestöt tulevaisuuden hyvinvoinnin turvaajina. Foorumissa nostetaan esiin muun muassa lähiluonnon merkitystä hyvinvoinnille. 

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen haastaa meidät kaikki tekemään yhdessä elinvoimaa viherympäristöistä. Lähiluonnossa ulkoilun merkitykseen hyvinvoinnille on paneutunut tutkimuksessaan tohtoriopiskelija Tytti Pasanen, joka puheenvuorossaan käsittelee Suomessa ja maailmalla aiheesta tehtyjä tutkimuksia. 

Loviisa Heikinheimo kertoo omasta kokemuksestaan, kuinka järjestön toiminnassa siirrytään avunsaajasta toimijaksi. Tilaajapäällikkö Päivi Joenmäki kertoo Hämeenlinnan liikunta- ja kulttuuripoliittisen ohjelman laadinnasta. Tilaisuudessa on mahdollista antaa omat näkemyksensä ohjelman sisältöihin, osallistua päihdeasennekyselyyn ja tutustua Silta-yhteistyöverkostoon sekä sen alaverkostojen toimintaan ja mukana oleviin yhdistyksiin. 

Maaliskuussa järjestettiin yhdistyskysely, jolla kartoitettiin Hämeenlinnan seudun yhdistysten toimintaa. Tarkoitus on jatkossa kerätä vuosittain tietoa yhdistysten toiminnasta ja yhdistystoiminnan kehityksestä. 

Kyselyn alustavia tuloksia on esillä Järjestöfoorumissa. Lopulliset tulokset kootaan myöhemmin keväällä ja kyselyyn ehtivät yhdistykset vielä vastata – lisää vastaajia kaivataankin, jotta tuloksista saadaan mahdollisimman hyvin paikallista järjestökenttää kattavat. HäSa

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic