Kanta-Häme

Järjestötaloon on jopa tunkua

 

Vanhan kirjaston uumenista löytyy uskomattoman paljon erilaisia tiloja.
 
 
Kaupunki on tarjonnut hämeenlinnalaisille yhdistyksille mahdollisuutta vuokrata tiloja vanhasta kirjastosta Kirjastokadulta. Järjestöjen yhteiseen kumppanuustaloon on alustavasti ilmoittautunut parisenkymmentä toimijaa Kettuki ry:stä Valola-säätiöön.
 
Tilat omistaa kaupungin liikelaitos Linnan Tilapalvelut, joka tekee rakennuksessa välttämättömiä muutostöitä ja vuokraa sen jälkeen tilat yhdistyksille.
 
– Kustannusarvio valmistuu helmikuun aikana, jonka jälkeen vuokra saadaan määriteltyä, suunnittelupäällikkö Pekka Rintanen Linnan Tilapalveluista kertoo.
 
– Hanke etenee lautakuntakäsittelyyn maaliskuussa, jolloin yhdistyksiltä sitten odotetaan sitovia päätöksiä.
 
Keittiö  ja hissi
Rakennuksessa on tilaa noin 1000 neliötä, joihin on laskettu mahtuvan 22 työhuonetta ja niihin 48 työpistettä. Aulaan on kaavailtu Vapaaehtoiskeskus Pysäkin kahviota ja sen läheisyyteen rakennetaan keittiö, joka palvelee koko talon tarpeita. Alakertaan rakennetaan inva-wc ja portaikon kylkeen hissi. Yläkerrassa olevan 87 neliön auditorio muutetaan tasalattialle ja jaetaan seinillä kahdeksi kokoushuoneeksi sekä useiksi työpisteiksi.
 
– Alakerta vaikuttaa päällisin puolin oikein siistiltä, mutta yläkerrassa maalipinnat ovat huonommassa kunnossa, Rintanen sanoo.
 
– Rakentelemme väliseiniä, mutta muuten kustannukset yritetään pitää mahdollisimman minimissä, etteivät vuokrat nousisi liikaa yhdistyksille. Ne voivat sitten halutessaan tehdä pientä pintaremonttia tiloissaan.
 
Koulun  käytössä
Tiloissa toimivat tällä hetkellä Tuomelan koulun ykkös- ja kakkosluokat, jotka muuttavat parakkikouluun viikolla 9. Yhdistysten käyttöön rakennuksen on arvioitu valmistuvan viimeistään vuoden 2014 alussa.
 
Kohtaamispaikka alakertaan?
Hämeenlinnan setlementti ry:n järjestöyhteistyön koordinaattori on selvitellyt yhdistysten toivomuksia ja tarpeita. Järjestötalon ajatus on otettu vastaan innokkaasti.
 
– Neliöihin nähden halukkaista toimijoista on hiukan ylitarjontaakin, Sara Löyttyjärvi arvelee.
 
– Tällaista kumppanuustaloa on toivottu kaupunkiin jo vuosikymmeniä ja tarjolla on upeita tiloja keskellä kaupunkia. Setlementti toivoo tiloja toimipisteelle, kuntouttavalle työtoiminnalle sekä monikulttuuriselle kohtaamispaikalle, joka olisi aivan mahtavaa saada Pysäkin yhteyteen.

Päivän lehti

9.4.2020