Kanta-Häme

Järjestötaloon on tulijoita

Järjestöjen yhteinen talo näyttää toteutuvan Hämeenlinnassa. Kumppanuustaloksi kutsutun vanhan kirjasto- ja opistotalon tiloista on ilmoittanut olevansa kiinnostunut parikymmentä yhdistystä.

– Olen toiveikas, että järjestötalo toteutuu, tiivistää kaupungin tilaajapäällikkö Leena Harjula.

Kirjastotalon omistaa kaupungin liikelaitos Linnan Tilapalvelut. Vuokrasopimukset aiotaan tehdä jokaisen isomman yhdistyksen kanssa erikseen. Yhden päävuokralaisen ajatuksesta on luovuttu. Vuokralaiset voivat tarvittaessa vuokrata tilojaan tilapäisesti muille niitä tarvitseville.

Sitovat päätökset helmikuun aikana

Saman katon alle on asettumassa erilaisia yhdistyksiä. Yksi kiinnostuneista muuttajista on vapaaehtoiskeskus Pysäkki, jolla on tilat Raatihuoneenkadulla.

Talo houkuttelee myös taidekeskus Kettukia, joka on etsinyt toiminnalleen paikkaa kaupungista taidetalon nuupahdettua Iittalassa.

Kiinnostuneiden joukossa on myös esimerkiksi Hämeenlinnan Seudun Nuorisoasunnot, MLL Hämeen piiri, Valola-säätiö, päihdetyötä tai mielenterveystyötä tekeviä yhdistyksiä sekä Hämeenlinnan kaupungin monikulttuurinen työ.

Hämeenlinnan kaupunki pyysi järjestötalosta kiinnostuneita yhdistyksiä ilmoittautumaan tammikuun loppuun mennessä. Nyt yhdistysten on aika punnita todellinen kiinnostuksensa ja mahdollisuutensa siirtyä yhteiseen taloon. Kaupunki odottaa lopullisesti hankkeeseen sitoutuvien yhdistysten tekevän päätöksensä helmikuun aikana.

Uusi elämä vaatii hissin ja vessoja

Vanhaa kirjastotaloa on käytetty kirjastovuosien jälkeen koulutustiloina ja tällä hetkellä rakennus on Tuomelan koulun oppilaiden väistötiloina. Talossa on tilaa 1000 neliötä, mutta osa neliöistä hukkuu käytäviin ja auloihin.

Yhteisen järjestötalon ideana on, että yhdistyksillä on talossa sekä yhteistä että omaa tilaa. Varsinaista yhdistysten käyttöön sopivaa alaa on noin 700 neliötä. Lisäksi ullakolla ja alakerrassa on varastotiloja.

Ennen uutta elämää talo tarvitsee ainakin hissin, uusia vessoja ja keittiön. Remonttitarpeita ja niiden toteuttamista Hämeenlinnan kaupunki suunnittelee taloon muuttavien yhdistysten kanssa. Kaupungin ja yhdistysten yhteistä työryhmää vetää tilaajapäällikkö Leena Harjula.

Remontti nostaa väistämättä tilojen neliövuokraa. Yhdistykset saavatkin sanoa sanansa korjaustöissä, jotta remontissa tehdään kaikki tarpeellinen, mutta ei mitään liikaa. (HäSa)

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic