Kanta-Häme

Jarmo Taipaliselle riitti yhdeksän vuotta nostalgiaa – Vinkalo on nyt myynnissä

Vinkalon isännällä Jarmo Taipalisella on kellokortti lähellä ovella. Hänestä tuntuu, että oma kellokortti vetelee nyt viimeisiään, joten Taipalinen laittoi baarinsa myyntiin. Kuva: Terho Aalto
Vinkalon isännällä Jarmo Taipalisella on kellokortti lähellä ovella. Hänestä tuntuu, että oma kellokortti vetelee nyt viimeisiään, joten Taipalinen laittoi baarinsa myyntiin. Kuva: Terho Aalto

Lauantaina Vinkalon yrittäjä Jarmo Taipalinen teki asiasta virallista. Hän ilmoitti Facebookissa, että jollakulla olisi mahdollisuus työllistää itsensä ja jatkaa Vinkalon liiketoimintaa.

Alun perin Vinkalo on edesmenneen Marjatta Martikaisen kuppila, joka nousi legendaariseen maineeseen keskikaljabaarina. Kuppila ei muuttunut, vaikka maailma ympärillä muuttui. Martikaisen kuoltua vuonna 2010 Taipalinen osti irtaimiston ja teki samaa nimeä kantavan baarin tien toiselle puolelle Hämeentiellä.

Edeltäjäsi Marjatta Martikainen piti baaria kuolemaansa asti ja tuli kuppilaan rollaattorin kanssa. Miksi haluat jo nyt luopua liiketoiminnasta, Jarmo Taipalinen?

– Jos jäisin eläkkeelle. Olen nyt 59-vuotias, enkä oikein enää jaksaisi.

Onko Facebook-ilmoituksesi jo kerännyt kiinnostuneita ostajia?

– Yksi on tulossa torstaina juttelemaan.

Oletko vuokraamassa ja myymässä sekä tilan että liiketoiminnan?

– Mielelläni myisin koko hela hoidon. Toki tässä vaiheessa tavataan sanoa, että neuvottelumahdollisuus on aina olemassa.

Milloin haluaisit lopettaa?

– Heti, kun kesä tulee, olisi ihanaa olla vapaa.

Millainen maine Vinkalolla on?

– Maine on parantunut koko ajan. Meillä on sen verran kovat hinnat, että tietty porukka on jäänyt pois. Brändimme tunnetaan ympäri Suomea.

Vinkalo on tunnettu siitä, että sisustuksessa on paljon vanhaa, nostalgisia tunteita herättäviä tavaroita. Sisustatko edelleen liiketilaa?

– Ei tänne enää mahdu mitään, mutta edelleen minulle tuodaan kaikkea näytille. Rekvisiittaa on kaksi varastoakin täynnä, joten siinä on yhdelle miehelle ihan riittävästi.

Kuinka monta ihmistä Vinkalo työllistää?

– Itseni ja vaimoni tyttären. Kahdelle hengelle tässä olisi töitä.

Kaupungissa on nyt monia ravintoloita myynnissä. Mistä se kertoo?

– Huhuja on kyllä monesta paikasta liikkeellä. Monissa ravintoloissa on iäkkäitä yrittäjiä. Samaan aikaan myös kotitissuttelu on lisääntynyt, vaikka kyllä meillä on ihan kivasti asiakkaita käynyt. Ei vaan enää jaksaisi. HÄSA