Kanta-Häme Loppi

Jätehuolto kiristää tunteita Lopella – Kunnanhallitus esittää, että päätös erota Kolmenkierrosta ja Kiertokapulasta perutaan

Lopen kunnanhallitus joutui avaamaan käsittelyn uudelleen, mutta esittää edelleen, että kunta peruu eronsa Kiertokapulasta.
Tammikuussa kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle, että Loppi peruu vuonna 2016 tehdyn päätöksen erota maakunnallisesta jätelautakunnasta ja jätehuoltoyhtiö Kiertokapulasta. Arkistokuva: Markku Tanni

Ilmapiiri jätehuollon järjestelyjen käsittelyn ympärillä kuumenee Lopella, kun ratkaiseva kunnanvaltuuston kokous lähenee. Nyt kunnanhallitus joutui maanantaina repimään auki tammikuussa tekemänsä päätöksen, jonka tekoon osallistui kaksi jääviä kunnanhallituksen jäsentä.

Tammikuussa kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle, että Loppi peruu vuonna 2016 tehdyn päätöksen erota maakunnallisesta jätelautakunnasta ja jätehuoltoyhtiö Kiertokapulasta.

 

Päätös jouduttiin maanantaina ottamaan uudelleen käsittelyyn, sillä Ossi Kollin (sd.) istuu Kiertokapulan hallintoneuvostossa ja Heli Lehtilä (kesk.) on jätelautakunta Kolmenkierron varajäsen.

Läyliäisissä asuva Antti Mikkola (kok.) teki käsittelystä oikaisuvaatimuksen, jossa hän vaati jääviyksien perusteella kunnanhallitusta kumoamaan tekemänsä päätöksen.

Maanantain kokouksessa Heli Lehtilä ilmoitti selvittäneensä, ettei varajäsenyys jätelautakunnassa tee hänestä jääviä.

 

Kunnanhallitus hyväksyi Antti Mikkolan oikaisuvaatimuksen ja päätti asian uusintakäsittelyssä esittää edelleen kunnanvaltuustolle, että aiempi päätös erota Kolmenkierrosta ja Kiertokapulasta perutaan.

Lopen kunnanvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran 25. helmikuuta. HäSa