Kanta-Häme

Jätelautakunta pysyy kannassaan

Hämeenlinnan yhteinen jätelautakunta puolustaa yhä päätöstään siirtyä kunnan järjestämään jätteenkuljetukseen.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi viime vuoden lopulla lautakunnan päätöksen, jonka mukaan Hämeenlinnassa, Hattulassa, Janakkalassa ja Lopella sekä Hausjärven Mommilassa ja Riihimäen haja-asutusalueella olisi siirrytty kunnan järjestämään jätteenkuljetukseen.

Jätelautakunta valitti kumoamispäätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen, ja asian käsittely on siellä parhaillaan käynnissä. Lautakunta antoi torstaina valitukseen liittyen oman vastaselityksensä KHO:lle.

Hallinto-oikeus kumosi kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen sillä perusteella, että lautakunnan olisi pitänyt käsitellä asiaa kuntakohtaisesti eikä tarkastella aluetta yhtenä kokonaisuutena. Lautakunnan valituksen ja nyt annetun vastaselityksen mukaan taas asiaa tarkasteltiin päätöksen valmistelun aikaan riittävän yksityiskohtaisesti, ja siksi lautakunta vaatii hallinto-oikeuden päätöksen kumoamista.

Oman valituksensa perusteluissa jätelautakunta toivoo, että korkein hallinto-oikeus linjaisi jätelain 37. pykälän tulkintaa.

Pykälässä käsitellään sitä, millä ehdoilla jätteenkuljetus voi kunnissa olla kiinteistön haltijan järjestämää. Pykälää on eri hallinto-oikeuksissa tulkittu eri tavoin, ja siksi korkeimmalta hallinto-oikeudelta toivotaan linjausta tulkinnasta. (HäSa)

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic