fbpx
Kanta-Häme

Jätevesineuvontaa tarjolla haja-asutusalueille

Hämeenlinna. Haja-asutusalueiden jätevesineuvontaa on tarjolla Kanta-Hämeessä tänäkin kesänä.

Kokemäenjoen Vesistön vesiensuojeuyhdistyksen jätevesineuvontaa on tarjolla erilaisissa kesäajan tapahtumissa. Heinäkuun alusta lähtien KVVY tarjoaa myös kiinteistökohtaista neuvontaa Hämeenlinnassa ja Lopella sekä mahdollisesti myöhemmin Tammelassa.

Kesän aikana keskitytään yleisneuvontaan.

Ajantasaisen neuvonta-aikataulun löytää KVVY:n tapahtumakalenterista osoitteesta kvvy.fi/tapahtumakalenteri.

Neuvontaa on tarjolla syys-lokakuulle, ja se on asiakkaille maksutonta ja vapaaehtoista. Kanta-Hämeen neuvojana toimii Laura Huhtala.

Neuvontapalvelun rahoittavat Hämeen ja Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset Ympäristöministeriön haja-asutuksen jätevesineuvonta-avustuksista. HÄSA

Kaksi vangittu Asikkalan henkirikoksesta epäiltyinä

Asikkala. Kaksi ihmistä on vangittu epäiltyinä Asikkalan henkirikoksesta. Päijät-Hämeen käräjäoikeus määräsi torstaina vangittavaksi noin 30-vuotiaan miehen ja noin 55-vuotiaan naisen, kertoo Hämeen poliisi.

Molemmat epäillyt vangittiin todennäköisin syin. Heitä epäillään taposta.

Asikkalan Vääksystä, Kalmarin uimarannan rantavedestä, löytyi viime lauantaina aamulla kuollut mies. STT

Jätekasa leimahti liekkeihin Ekokemillä

Riihimäki. Jätekasa leimahti palamaan Ekokemillä Riihimäellä torstaina illansuussa. Kanta-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle noin kello 17.20.

Ekokemin henkilökunta sai yhdyskuntajätettä polttavan voimala 1:n jätebunkkerissa syttyneen palon hallintaan ja palokunta varmisti, että tuli oli saatu sammumaan.

Henkilöille tai ympäristölle ei aiheutunut haittaa. HÄSA

Menot