Kanta-Häme

Jatkohaku toi neljä uutta hakemusta

Valkeakosken kaupunginjohtajan viran jatkettu haku sai liikkeelle neljä uutta hakijaa.

Koko hakijajoukon ainoa istuva kunnanjohtaja on Kuhmoisten Anne Heusala. Hän on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri, ja on viime aikoina ollut kiinnostunut myös ainakin Janakkalan ja Hattulan johtopaikoista.

Muut uudet viran hakijat ovat kasvatustieteiden tohtori, opetusneuvos Raija Meriläinen Vantaalta, diplomi-insinööri Timo Antikainen Tampereelta sekä valtiotieteiden maisteri Matias Ollila Turusta.

Vuonna 1983 syntynyt Ollila on hakijajoukon nuorin. Hän on Turun seudulla mukana kunnallispolitiikassa (kesk.) ja hänen meriittilistallaan mainitaan muun muassa Turun Pallivahan koulun johtokunnan jäsenyys.

Jo aiemmin virkaa ovat hakeneet Valkeakosken talous- ja kehittämisjohtaja Jukka Varonen sekä Pirkanmaan liiton aluekehitysjohtaja Jukka Alasentie.

Virkaan tuli kahdessa haussa yhteensä 14 hakemusta. Hakijoista yhdeltä puuttui tarvittava pätevyys ja yksi veti hakemuksensa pois siinä vaiheessa, kun hakuaikaa päätettiin jatkaa.

Virkaa ovat hakeneet myös seutukoordinaattori Ritva Asula-Myllynen Tampereelta, VM Hilkka Annola Tampereelta, toimitusjohtaja Kimmo Hietala Vantaalta, toimitusjohtaja Pasi Mäkinen Tampereelta, Mäntsälän hallintojohtaja Esa Siikaluoma Espoosta ja business controller Keijo Varis Tampereelta.

Hakijoista Hilkka Annola on aiemmin työskennellyt Laihian kunnanjohtajana, mutta hän erosi virasta vajaat kaksi vuotta sitten.

Valkeakosken nykyinen kaupunginjohtaja Markku Auvinen jää eläkkeelle ensi kesänä. (HäSa)

Päivän lehti

30.3.2020